Grozljivka na tekmi, ki se ni iztekla po slovenskih željah

Foto: Epa Madžarska Škotska Foto: Epa Madžarska - Škotska Euro 2024 Foto: Epa Madžarska - Škotska Euro 2024 Foto: Epa Madžarska - Škotska Euro 2024 Foto: Epa Madžarska - Škotska Euro 2024 Foto: Epa Madžarska - Škotska Euro 2024 Foto: Epa Madžarska - Škotska Euro 2024 Foto: Epa Varga poškodba Foto: Epa Madžarska Škotska Foto: Epa Madžarska - Škotska Euro 2024
Zmago madžarske nogometne reprezentance nad Škotsko je zasenčila huda poškodba Barnabasa Varge. Tekma se ni iztekla po željah Slovenije, ki bi ji v tem primeru najbolj ustrezal remi.
Oglej si celoten članek

Madžarska nogometna reprezentanca je v zadnjem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji v Stuttgartu premagala Škotsko z 1:0 (0:0).

Madžari so v zadnji tekmi skupinskega dela ugnali Škote, edini gol pa je v izdihljajih tekme, v deseti minuti sodnikovega podaljška, dosegel Kevin Csoboth.

Foto: Epa Madžarska - Škotska Euro 2024

Nemčija je po današnjem remiju s Švico v Frankfurtu osvojila prvo mesto v skupini A. Gostiteljica turnirja je osvojila sedem točk, Švica pet, Madžarska tri, Škotska pa eno točko.

Škoti so bili na tekmi za "biti ali ne biti" v Stuttgartu uvodoma bolj ambiciozni, a prvo priložnost so si priigrali Madžari. V osmi minuti so izpeljali (pol)nasprotni napad, po močnem strelu Bendeguza Bolle s 25 metrov pa se je izkazal vratar Angus Gunn.

Do konca prve polovice tekme se je igra odvijala med obema kazenskima prostoroma. V igri Škotov in Madžarov je bilo zelo malo tveganja, oboji so bili bolj obrambno naravnani, na svoje priložnosti so čakali iz nasprotnih napadov, a jih zaradi taktične discipline niso dočakali.

Še najbolj obetavno so si v sodnikovem podaljšku priigrali Madžari, žoga pa je po strelu njihovega prvega zvezdnika Dominika Szoboszlaija z 20 metrov končala visoko prek škotskih vrat.

Po vsebinsko zelo skromnem prvem polčasu je bilo nadaljevanje bolj živahno, oboji so vložili veliko več energije v lovu na tri točke. Prvo obetavno akcijo so izpeljali Madžari v 64. minuti, po kombinirani akciji in predložku Szoboszlaija pa je Marton Dardai z glavo streljal prek vrat.

V 70. minuti je sledila petminutna prekinitev tekme, potem ko je Barnabas Varga brutalno trčil z vratarjem Gunnom. Madžara, ki je negibno obležal na tleh, so po daljši prekinitvi odnesli z igrišča.

Foto: Epa Madžarska - Škotska Euro 2024 Foto: Epa Madžarska Škotska

V zadnjih petnajstih minutah sta oba selektorja - Steve Clarke na škotski in Marco Rossi na madžarski strani - opravila številne menjave. V 79. minuti so bili Škoti na nogah, potem ko je Orban v svojem kazenskem prostoru zrušil Stuarta Armstronga, a je argentinski sodnik Facundo Tello le odmahnil z roko, posredoval ni niti Var.

V 10-minutnem sodnikovem podaljšku so bili bolj aktivni Madžari. V prvi minuti podaljška je Gunn ubranil strel Szoboszlaija z osmih metrov, v drugi minuti pa je Kevin Csoboth zadel vratnico.

V osmi minuti je madžarski vratar Peter Gulacsi ukrotil strel Granta Hanleyja, v deseti minuti pa so Madžari izpeljali bliskovit nasprotni napad in z golom Csobotha osvojili tri zlata vredne točke.

Zmaga Madžarske bi lahko krojila usodo slovenske reprezentance v morebitnem boju tretjeuvrščenih ekip za osmino finala.

* MHP Arena, gledalcev 54.000, sodniki: Tello, Chade, Brailovsky (vsi Argentina).
* Strelec: 0:1 Csoboth (90.+10).
* Škotska: Gunn, Hendry, Hanley, McKenna, Ralston (od 83. McLean), Gilmour (od 83. Christie), McGregor, Robertson (od 89. Morgan), McGinn (od 76. Armstrong), McTominay, Adams (od 76. Shankland).
* Madžarska: Gulacsi, Botka, Orban, Dardai (od 75. Szalai), Bolla (od 86. Csoboth), Styles (od 61. A. Nagy), Schäfer, Kerkez (od 86. Z. Nagy), Szoboszlai, Sallai, B. Varga (od 75. Adam)
* Rumeni kartoni: McTominay; Styles, Orban, Schäfer, Kleinheisler, Csoboth.
* Rdeči karton: /.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:37 24. Junij 2024.

    Pa kaj si toliko belite glave s tem čisto brezzveznim taktiziranjem, če bo ta, če bo drug, če bo, če …

  • 23:15 23. Junij 2024.

    Madžari so tako končali teorijo, da bi naši lahko napredovali tudi ob minimalnem porazu. Z rezultatom med Škoti in Madžari …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.