Grozi mu doživljenjska prepoved, nekateri zahtevajo aretacijo

Foto: X
Foto: X
Ruski MMA borec je bil tik pred porazom, ko si je privoščil nezaslišano potezo.
Oglej si celoten članek

Ruskemu MMA borcu Idrisu Abdurašidovu grozi doživljenjska prepoved zaradi nelegalne brce v glavo, s katero je ob svojem debiju v boksarskem ringu nokavtiral nič hudega slutečega naspotnika Bagherja Farajija.

Šokantni prizoril so hitro zaokrožili po svetovnem spletu, kjer so navijači ostro obsodili potezo MMA borca in njegovo reakcijo na incident. 

Abdurašidov je posnetke nelegalnega nokavta delil na svojem profil in se pohvalil, da je bila njegova brca v nasprotnikovo glavo kot "mitraljez".

Foto: X

Abdurašidov, sicer še neporaženi borec v peresni MMA kategoriji, kjer je doslej zabeležil štiri zmage (4-0), se je v tajskem Phukatu prvič preizkusil v boksarskem ringu.

Nasproti mu je stal iranski boksar Faraji, ki je pred tem dobil le enega od štirih dvobojev (1-3). Iranec je bil v četrti rundi le nekaj sekund oddaljen od svoje druge profesionalne zmage, ko ga je nasprotnik presenetil z brco v glavo.

Abdurašidov je bil zaradi kršitve na mestu diskvalificiran, namesto da bi prevzel odgovornost za svoje ravnanje, pa se je na spletu celo hvalisal s svojim 'dosežkom'. Zdaj mu grozi doživljenjska prepoved tekmovanja v boksu, čeprav nekateri uporabniki spleta pozivajo k strožjim sankcijam. 

"Aretirati bi ga morali zaradi napada in povzročitve telesnih poškodb ter mu prepovedati še kadarkoli tekmovati v borilnih športih. To je nizkotno," je zapisal nek navijač tega športa.

"Zaslužil bi si doživljenjsko prepoved v vseh športih," je menil drugi, tretji pa je dodal: "Nisi profesionalni športnik, ker nimaš nadzora nad svojimi čustvi, nogami ali rokami."

Abdurašidov je kasneje razkril, da sta se z Irancem pobotala. "Segla sva si v roki, med nama ni nobenih zamer," je pripisal skupni fotografiji obeh borcev.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:02 23. Oktober 2024.

    Phuket in ne Phukat. Tip se je preveč vživel. Sem in tja pogledam stare dvoboje. Čisti moroni, psihopati.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.