Gregorinova na sprintu 34.

Foto: Žurnal24 Gregorinova je napredovala za dve mesto in bila na koncu deveta. (Foto: Reuters)
Biatlonci so ta vikend na Finskem, tekači pa na Norveškem. Na 30 kilometrov je v Oslu zmagala Marit Bjoergen, medtem ko je na biatlonski tekmi v Kontiolahtiju Teja Gregorin osvojila 34. mesto.
Oglej si celoten članek
Tekačice so v Oslu opravile s 30 kilometri v prosti tehniki. Na tekmi s skupinskim startom so popolno zmagoslavje dosegle domače predstavnice, zmagala je Marit Bjoergen pred Kristin Stoermer Steiro in Therese Johaug. Pri moških na 50 km v prosti tehniki je zmagal Petter Northug, drugi je bil Pietro Piller Cottrer, tretji pa Vincent Vittoz. Slovenci niso nastopili.

Belorusinja Darja Domračeva (21:17,5/0) je zmagovalka sprinterske preizkušnje biatlonk v Kontiolahtiju. Drugo mesto je osvojila Rusinja Olga Zajceva (+8,4/0), tretja pa je bila Nemka Kati Wilhelm (+13,5/0). Najboljšo slovensko uvrstitev je vknjižila Teja Gregorin, ki je bila 34. (+1:48,8/1), Dijana Ravnikar je bila 48. (+2:28,6/1), Andreja Mali pa 52. (+2:38,8/2). Teja je v skupnem seštevku 11., nova vodilna pa je s tokratnim petim mestom Nemka Magdalena Neuner, potem ko je Švedinja Helena Jonsson tekmo sklenila kot deveta.

Biatlonci so v Kontiolahtiju na Finskem nastopili na prvi posamični poolimpijski tekmi. V sprintu sta bila najboljša Rus Ivan Čerezov in Belorusinja Darja Domračeva. Med Slovenci je tokrat pozitivno presenetil le Vasja Rupnik, ki je z 28. mestom prišel do dosežka kariere.

"Rupnik je naredil najboljši izid v karieri, še bolj pomembno pa je, da je za tretjim mestom zaostal le 40 sekund. Bauer je tekaško dosegel osmi izid, a preveč hitel na strelišču ter delal drobne napake, kar pa je bilo preveč za dobro uvrstitev. Marič je taktično tekel dobro, a žal dvakrat zgrešil. Tukaj so razlike v mestih nato velike, saj so se tekmovalci med 14. in 60. mestom zvrstili v eni sami minuti in vsaka sekunda praktično pomeni eno izgubljeno mesto," je tekmo videl moški trener Uroš Velepec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.