Gorenje pri Veszpremu

Foto: Žurnal24 Velenjčani so v četrtfinalu naleteli na premočnega nasprotnika. (Foto: Dejan Mij
Rokometaši velenjskega Gorenja so po zmagi nad poljskimi Kielcami naredili velik korak k uvrstitvi v osmino finala lige prvakov, do konca prvega dela pa jih čakata še dve preizkušnji.
Oglej si celoten članek

Najprej bodo v soboto gostovali pri močnem madžarskem Veszpremu, čez teden dni pa jih v domači Rdeči dvorani čaka odločilen obračun s francoskim Chamberyjem.

V velenjskem taboru si pred bližnjim gostovanjem v mestecu v neposredni bližini Blatnega jezera ne delajo utvar, Jure Natek in druščina se zavedajo, da so Madžari v tem trenutku za njih prevelik zalogaj. Veszprem je svoje skrbno negovane rokometne mišice pokazal že na prvem dvoboju v Velenju, kjer je zmagal z 28:27, po osmih krogih v skupini B pa je v vodstvu in ima dve točki prednosti med bržkone najbogatejšo rokometno zasedbo na svetu − nemškim Rhein-Neckar Löwnom.

"Kot pravi športniki vedno upamo in igramo na zmago. Po drugi strani se zavedamo, da nas v soboto čaka izjemno zahteven tekmec. Imamo dva dni časa, vključno s potjo, da se pripravimo na evropskega rokometnega velikana, ki ga dobro poznamo. Na prvi tekmi smo videli, da se lahko z njim enakovredno kosamo. V Veszprem se bomo odpravili povsem sproščeni, a brez bele zastave," je dejal trener velenjskega moštva Branko Tamše.

Velenjčani pod vodstvom Branka Tamšeta še niso doživeli poraza, na zadnjih dveh obračunih v ligi prvakov pa so na dveh tekmah osvojili tri točke. V Sarajevu so igrali neodločeno z Bosno (31:31), na domačem igrišču pa premagali Kielce (36:35). Dva kroga pred koncem prvega dela lige prvakov so si Veszprem, Rhein-Neckar Löwen in Kielce že zagotovili napredovanje v drugi del, s četrtim mestom pa se spogledujeta Gorenje in Chambery. Francoski podprvak bo konec tega tedna na domačem igrišču gostil Rhein-Neckar Löwen, na katerem bo bržkone ostal praznih rok, v zadnjem krogu pa bo gostoval v Velenju. V prvem medsebojnem obračunu je Chambery zmagal z 28:24.

"Proti madžarski zasedbi pričakujem našo dobro tekmo, obe ekipi pa bosta lahko zaigrali povsem sproščeno. V Veszpremu nimamo česa izgubiti, poraz ne bo nobena tragedija, najbolj pomembna tekma je šele pred nami. Vemo, da bo dvorana polna, vzdušje enkratno, igrati v takšnem vzdušju pa je fenomenalno," je na današnji novinarski konferenci dejal Marko Bezjak, medtem ko je vratar Matevž Skok dodal: "Po tekmi z Mariborčani sem se povsem osredotočil na Madžare in začel analizo igre njihovih igralcev. Motiva mi ne manjka, saj vemo, da je Veszprem odlično moštvo najvišjega kakovostnega razreda z vrhunskimi posamezniki. Tekmo lahko začnemo brez strahu, že na prvem medsebojnem dvoboju smo se lahko prepričali, da se lahko z njimi enakovredno kosamo. Na tej tekmi enostavno nimamo kaj izgubiti."

Pravico na madžarsko-slovenskem klubskem obračunu, ki se bo v veszpremski Areni začel ob 17.15, bo delil češki sodniški par Jiri Opava-Pavel Valek, delegat pa bo Norvežan Dagfinn Villanger.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.