Giroux zrežiral zmago Philadelphie

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V štirih sredinih tekmah severnoameriške profesionalne hokejske lige so bili tekmeci zelo izenačeni. Kar tri od štiri tekem je odločil podaljšek, eno med njimi kazenski streli.
Oglej si celoten članek

Edino zmago v rednem delu pa so zabeležili hokejisti Edmontona, ki so bili s 3:1 boljši od Detroita. Oilers so zmagovalca praktično rešili po prvih dveh tretjinah, ko so z goli Marka Letestuja, njegovega prvega za Edmonton, Connorja McDavida in Teddyja Purcella povedli 3:0. Slovak Tomaš Tatar je v zadnji tretjini le ublažil tretji zaporedni poraz Detroita.

McDavid, prvi izbor nabora leta 2015, je dosegel četrti gol v sezoni, v sedmih tekmah pa je zbral že osem točk. Edmonton je zmagal tretjo tekmo v nizu, proti Detroitu pa je bil uspešen prvič po februarju leta 2012.

Največ golov so v sredo gledalci videli v Bostonu, kjer je domačo ekipo po podaljšku s 5:4 ugnala Philadelphia. Letalci so po dveh tretjinah zaostajali z 2:4, nato pa je na sceno stopil Claude Giroux, ki je najprej izid znižal, potem ko je Wayne Simmonds izenačil, pa dosegel še odločilni gol v podaljšku. Philadelphia je Boston premagala prvič po šestih zaporednih porazih.

Če so imeli napadalci v Bostonu strelske vaje, pa nasprotno velja za hokejiste na preostalih dveh tekmah, kjer so v rednem delu skupno dosegli le dva gola, obe srečanji pa sta se končali z nogometnim izidom. Buffalo je po kazenskih strelih, potem ko je bilo v rednem delu 1:1, premagal Toronto, v Denverju pa v 60 minutah niti ni bilo gola, zato pa je že v drugi minuti podaljška Victor Rast priboril zmago Carolini proti Coloradu.

Liga NHL, izidi:

Buffalo Sabres : Toronto Maple Leafs 2:1**
Boston Bruins : Philadelphia Flyers 4:5*
Edmonton Oilers : Detroit Red Wings 3:1
Colorado Avalanche : Carolina Hurricanes 0:1*

* - podaljšek
** - kazenski streli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.