Štirje že doma, dva še vedno v bolnišnici

Foto: EPA
Foto: EPA
Kolesarska ekipa Giant Alpecin, za katero je še lani tekmoval Luka Mezgec, je sporočila, da je četverica v soboto poškodovanih kolesarjev že v domači oskrbi.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila v španski Benigembli v bližini Alicanteja, vanjo pa so bili vpleteni Francoz Warren Barguil, Nemca Max Walscheid in zmagovalec dirke Paris-Roubaix John Degenkolb, Američan Chad Haga, Šved Fredrik Ludvigsson in Nizozemec Ramon Sinkeldam.

V nemškem moštvu podrobnosti nesreče niso razkrili, znano je le, da je voznik vozil po napačni strani ceste - kolesarji so bili v skupini in na svoji strani - in zapeljal vanje.

Barguil, Ludvigsson, Sinkeldam in Walscheid so v nedeljo lahko zapustili bolnišnico in bodo zdravljenje nadaljevali v domači oskrbi, Barguil in Walscheid bosta morala še na dodatne preiskave v domovini.

Hago in Degenkolba so že zadržali v bolnišnici. "Chad je dobro okreval, operirali so mu roko in brado, čaka pa ga še ena operacija, s katero mu bodo pomagali pri poškodbi ličnice," je o zdravstvenem stanju Hage zapisalo moštvo. "John je uspešno prestal operaciji roke in podlakti, zdravljenje pa bo po nekaj dneh nadaljeval v Nemčiji," pa se glasi poročilo o stanju Degenkolba.

"Vem, da prihaja do nesreč v kolesarstvu, to vemo vsi, toda narava nesreče ne spada v šport. Videl sem fotografije koles na tleh, za to ni besed. Veliko kolesarjev je videlo nesrečo, vsi so šokirani. Prišli so nazaj v hotel in bili povsem na tleh. Ekipa bo potrebovala precej časa, da si opomore," je nesrečo opisal dejal vodja Giant Alpecina Iwan Spekenbrink.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.