Garnbret navdušila v domači steni za 46. zmago v karieri

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dvakratna olimpijska prvakinja v športnem plezanju Janja Garnbret je pred domačimi gledalci v Kopru slavila 46. zmago v svetovnem pokalu.
Oglej si celoten članek

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret nadaljuje zmagoviti niz v letošnjem letu. Petindvajsetletnica je ubranila lansko zmago na domači steni ter karierni števec zmag v svetovnem pokalu pomaknila na številko 46. Zmagala je na vseh tekmah, na katerih je letos nastopila, vključno z najpomembnejšo olimpijsko zmago v Parizu.

Karavana svetovnega pokala Mednarodne zveze za športno plezanje se je tretjič po vrsti ustavila v Kopru, kjer sta bila v soboto na sporedu le še finala pete tekme v težavnosti v sezoni. V ženskem finalu je bila najbolj prepričljiva slovenska šampionka, ki je bila že v petkovih kvalifikacijah in polfinalu razred zase.

Finalne smeri ni preplezala povsem do vrha, odnehala je na oprimku 46+, kar je bilo še vedno daleč najboljše. Druga danes Jessica Pilz, bronasta olimpijka iz Pariza, je dosegla višino 40+. Američanka Annie Sanders je bila tretja z višino 39+.

Koprska je bila karierna 48 tekma v težavnostnem plezanju za Garnbret, na vseh se je uvrstila v polfinale, le na dveh ni tekmovala tudi v finalu. Zbrala je vsega skupaj 44 uvrstitev na stopničke v tej disciplini v svetovnem pokalu, od je 29-krat zmagala, ima pa še 10 drugih mest, petkrat pa je bila tretja.

To je njena četrta zmaga na tekmah v težavnosti Sloveniji, druga koprska na prostem, dvakrat je pred tem zmagala v dvorani Zlato polje v Kranju v letih 2017 in 2021. Garnbret je bila edina Slovenka v finalu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.