Galtier zavrača vse obtožbe: "To je narobe, popolnoma narobe"

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji trener francoskega PSG-ja Christophe Galtier bo svojo nedolžnost dokazoval na kazenskem sodišču v Nici.
Oglej si celoten članek

Nekdanji trener francoskega PSG Christophe Galtier je zanikal obtožbe o rasizmu. "To je narobe, popolnoma narobe. Ljudje v nogometu me poznajo, igralci me poznajo, odgovorni me poznajo, vedo, kdo sem," je dejal 57-letni Francoz v današnjem intervjuju za Canal+, poroča L'Equipe. Galtier meni, da so obtožbe "nepravične".

Obtožbe proti Galtierju so prišle na plan prek elektronske pošte, ki je pricurljala v javnost. Temeljijo na dogodku iz časa, ko je Galtier deloval kot trener Nice, preden se je preselil v Pariz.

Foto: Epa Christophe Galtier

V elektronskem sporočilu iz avgusta 2021, kmalu po tem, ko je Galtier prevzel položaj, je takratni športni direktor Nice Julien Fournier obtožil trenerja, da je dejal, da je v ekipi iz južne Francije preveč temnopoltih in muslimanskih igralcev.

Pravosodje zdaj preiskuje 57-letnega Galtierja in njegovega sina, oba sta bila konec junija začasno priprta. Galtier naj bi se pred sodiščem v Nici pojavil 15. decembra.

"Pojasnil bom, dokazal bom resnico," je dejal Galtier v intervjuju. Kot je dodal, si spet želi delati kot trener in ima že ponudbe nekaj klubov.

Galtier bo moral pred kazensko sodišče v Nici zaradi obtožb moralnega nadlegovanja in diskriminacije na podlagi dejanske ali domnevne pripadnosti ali nepripadnosti določeni etični skupini, narodu, domnevni rasi ali veri.

Kaznivo dejanje se lahko kaznuje s triletno zaporno kaznijo in z globo v višini 45.000 evrov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.