Gajser zlahka opravil s konkurenco

Foto: Hondaproracing.com
Foto: Hondaproracing.com
Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser bo današnjo dirko svetovnega prvenstva v Mehiki začel z zelo dobrim izhodiščem, saj je bil najhitrejši v kvalifikacijah elitnega razreda MXGP.
Oglej si celoten članek

Branilec naslova prvaka v elitnem razredu MXGP in zmagovalec zadnje dirke v Argentini Tim Gajser lahko računa na novo vrhunsko uvrstitev. Prevladoval na vseh preizkušnjah za trening, ki so jih v soboto izvedli v Leónu; najboljši pa je bil tudi v kvalifikacijah, kjer je za deset sekund premagal Francoza Gautioerja Paulina, tretji čas je dosegel Britanec Max Anstie, četrti je bil Belgijec Clement Desaille, peti pa njegov rojak Jeremy van Horebeek.

Pred današnjo četrto dirko svetovnega prvenstva je slovenski zvezdnik Gajser vodilni v SP. Za dodatno samozavest pa je na tem prizorišču, ki mu očitno ustreza, poskrbela že zmaga v lanski sezoni.

Gajser je sezono 2017 začel z drugim mestom v Katarju, nato pa je imel na drugi dirki nekaj težav zaradi kaotičnih razmer, ki so vladale v Indoneziji. Na tretji dirki, ki je bila pred dvema tednoma v Argentini, pa je ujel zmagoviti ritem in je spet prikazal vožnje, s kakršnimi je razveseljeval v lanski izjemni sezoni, ter dosegel prvo zmago v novi sezoni.

Po treh dirkah se je tako tudi povzpel na vrh SP in si pred drugouvrščenim Italijanom Antoniem Cairolijem privozil deset točk prednosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.