Gajser tokrat pred vsemi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tim Gajser najhitrejši v kvalifikacijah za VN Nemčije.
Oglej si celoten članek

Najboljši motokrosisti sezono svetovnega prvenstva po tednu premora nadaljujejo v nemškem Teutschenthalu. V kvalifikacijah je bil najhitrejši vodilni dirkač sezone Tim Gajser. Za njim sta se zvrstila Španec Jorge Prado in Francoz Romain Febvre.

Gajser je na osmo postajo svetovnega prvenstva pripotoval z rdečo številko vodilnega. Na prvo mesto v skupnem seštevku je prišel na prejšnji dirki v Franciji, kjer je slavil prvo zmago v tej sezoni.

V skupni razvrstitvi ima Gajser pet točk naskoka pred Pradom (348-343), Febvre pa je pri 319 točkah.

Drugi slovenski predstavnik v MXGP Jan Pancar je zasedel 23. mesto.

Na progi Talkessel je v okviru evropskega prvenstva razreda EMX 250 nastopil tudi Jaka Peklaj, ki se je z 28. časom kvalifikacij uvrstil na nedeljski vožnji za točke.

Prva vožnja dirke za VN Nemčije v Teutschenthalu v razredu MXGP bo v nedeljo ob 14.15, druga pa 17.10.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.