Gajser kljub ogromnim težavam in padcu do odlične uvrstitve

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Gajser po padcu v prvem krogu kljub vsemu do 3. mesta.
Oglej si celoten članek

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je na VN Turčije v Afyonkarahisarju v prvi vožnji zadnje dirke sezone svetovnega prvenstva v razredu MXGP zasedel tretje mesto. Petindvajsetletni petkratni svetovni prvak je v prvem zavoju zdrsnil ter se nato s 15. mesta prebil vse do tretjega. Zmagal je Francoz Maxime Renaux (Yamaha).

Gajser, ki si je že pred tedni zagotovil četrti naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu, je po petem izidu v sobotnih kvalifikacijah solidno startal, a nato zdrsnil in padel. Naprej se je moral prebijati z začelja, že v drugem krogu pa je prišel do desetega mesta.

Nato sicer dolgo ni več tako hitro napredoval po razpredelnici, je pa nekaj minut pred koncem v gneči izkoristil boljši ritem in padec Francoza Romaina Febvra ter se prebil do četrtega mesta.

Nato je po najhitrejšem krogu na dirki ob koncu ujel in prehitel še Švicarja Valentina Guilloda (Yamaha), ki je pod pritiskom iz ozadja padel. Prvo vožnjo je dobil Renaux pred Švicarjem Jeremyjem Seewerjem (Yamaha).

V razredu MX2 se je dobro odrezal drugi slovenski dirkač Jan Pancar (KTM). Po ne najboljšem startu in zadržanih prvih treh krogih je nato dvignil ritem in se s 15. prebil na končno sedmo.

Druga vožnja v razredu MX2 bo ob 15.10, v MXGP pa uro kasneje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.