"Evenepoel ne bo nikoli dirkal za šefa Jumbo-Visme"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Veliki tekmec Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja naj bi bil tik pred prestopom k Ineosu.
Oglej si celoten članek

Kolesarska javnost je v nestrpnem pričakovanju nadaljevanja zgodbe o združitvi Jumbo-Visme in Soudal-QuickStepa, o kateri naj bi odločevalci že obvestili tudi Mednarodno kolesarsko zvezo (Uci).

Veliki premiki Udarne novice v zvezi z združitvijo Jumba in Soudala

Združitev, ki naj bi jo omenjeni ekipi realizirali leta 2024, še vedno obkrožajo številna pravna vprašanja in več neznank v zvezi s prihodnostjo nekaterih kolesarjev, med katere sodi tudi prvo ime Soudala in nekdanji zmagovalec dirke po Španiji, Remco Evenepoel.

Foto: Profimedia Remco Evenepoel

Belgijski zvezdnik bi po odhodu Primoža Rogliča, čigar bodoči delodajalec še ni znan, lahko postal del zvezdniške zasedbe skupaj z Jonasom Vingegaardom, Seppom Kussom in Woutom van Aertom, vendar pa do tega, če gre verjeti novinarjem francoskega časnika L'Equipe, ne bo prišlo. 

Kljub pogodbi Pri Jumbo-Vismi razkrili, zakaj so Rogliču dovolili, da zapusti ekipo To je razlog Roglič pojasnil, zakaj se je odločil zapustiti Jumbo-Vismo

Po pisanju francoskih kolegov, ki se sklicujejo na neimenovani vir, Evenepoel "nikoli ne bo dirkal za ekipo Richarda Pluggeja (šef Jumbo-Visme, op. a.)", ampak se bo takoj po združitvi preselil k Ineosu, s katerim ima ustni dogovor, manjkal naj bi samo še uradni podpis.

"Vsi v kolesarskem svetu vedo, da Evenepoel ne bo nikoli dirkal za Pluggejevo ekipo," je za L'Equipe povedal anonimni vir iz kolesarjevega ožjega kroga.

"Takoj ko bo združitev dokončna, bo Pluggejeva ekipa prevzela nadzor in razveljavila vse pogodbe s člani Lefeverejeve (Patrick, šef Soudala, op. a.) ekipe. Evenepoela že čaka pogodba z Ineosom. Dogovor med kolesarjem in britansko ekipo bo sklenjen v petih minutah," še navaja L'Equipe.

Kolegi molčijo Roglič trenutno nepriljubljena tema v pelotonu

Nepričakovan zaplet Nič od združitve? Šef Soudala razočaran nad Vismo: "Prej ni bilo govora o tem"

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:19 2. Oktober 2023.

    Spoštovani avtor kdaj že sem jaz v komentarjih prvič pisal o tem, da Remco Evenepoel nikoli ne bo postal član …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.