Legendarni francoski reprezentant skočil v smrt

Foto: Epa
Foto: Epa
V sumljivih okoliščinah je umrl dolgoletni francoski reprezentant.
Oglej si celoten članek

V zahodnem predmestju Pariza so našli truplo 48-letnega legendarnega igralca ragbija Christopheja Dominicija. Po navedbah očividcev naj bi dologletni član moštva Stade Françaisu in dolgoletni reprezentant skočil v smrt s strehe zapuščene zgradbe.

Po informacijah lokalnih oblasti je Dominici, ki je zbral 65 reprezentančnih nastopov, storil samomor.

Vrhunec njegove reprezentančne kariere je bilo svetovno prvenstvo v ragbiju leta 1999, kjer je v polfinalu dosegel ključni zadetek za kasnejši povratek proti izbrani vrsti Nove Zelandije.

Foto: Epa Christophe Dominici

Okitil se je s številnimi lovorikami na klubski ravni, dvakrat pa je zaigral tudi v finalu evropskega pokala.

Po 17 letih se je upokojil leta 1998 in se podal v trenerske vode, a se je poskus druge kariere izjalovil že po eni sami sezoni.

V svoji avtobiografiji je priznal, da je nagnjen k depresiji, ki se je okrepila po smrti njegove sestre. Razkril je tudi, da je bil v otroštvu žrtev zlorabe. "Ragbi družina je izgubila legendo, ki je pustila pečat na generaciji igralcev," so zapisali pri državni zvezi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.