Formula 1 prvič v živo predstavila dirkalnik prihodnosti

Foto: Twitter
Vodstvo formule 1 je razkrilo, kako bodo izgledali dirkalniki za sezono 2021.
Oglej si celoten članek

Leta 2021 bodo v formuli 1 zaživela številna nova pravila, s katerimi želijo ameriški lastniki Liberty Media popraviti navijaško izkušnjo, povečati število prehitevanj, izboljšati zvok motorjev in predvsem formuli 1 povrniti nekdanji ugled ter atraktivnost.

Formula 1 je na uradni spletni strani objavila prve fotografije bolida, ki ga bomo na stezi lahko spremljali v sezoni 2021. Doslej so bile na voljo le digitalne fotografije, ki so prikazovale zgolj abstraktno podobo prihodnosti, zdaj pa je javnost prvič ugledala tehnološki presežek, s katerim bo F1 zakorakala v novo ero.

Foto: Twitter formula 1 2021

Dirkalnik za sezono 2021 so že testirali v vetrovniku, prvi rezultati pa so zelo spodbudni. Testiranje dirkalnika, ki tehnično ustreza novim pravilom, so opravili v Sauberjem vetrovniku, ki ga sicer uporablja ekipa Alfa Romeo. 

V sezoni 2021 bodo zaživele številne spremembe motorja in aerodinamike. Povečala se bodo platišča, po novem bodo 18-palčna, in število vrtljajev (za 3000), zmanjšal se bo vpliv zračnega toka, kar bo pripomoglo k prehitevanju, vrača pa se aerodinamični pojav talnega efekta. Ameriški lastniki stremijo tudi k poenotenju nekaterih komponent in omejevanju stroškov.

Foto: Twitter

Razvoj dirkalnika je za zdaj še v povojih, zato se bo podoba, kar zadeva krilca in druge aerodinamilne rekvizite, zagotovo še nekoliko spremenila. Z novimi pravili se bo v F1 porušilo trenutno razmerje moči, moštva pa bodo postala bolj konkurenčna, kar bi pripomoglo k boljšemu spektaklu na dirkah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.