Formula 1 odslej tudi v Indiji

Foto: Žurnal24 Jean-Marie Balestre se je zavzemal za večjo varnost dirkačev.
Svetovno prvenstvo formule 1 bo leta 2010 potekalo tudi v Indiji. Dirkališče za novo postajo dirkaške karavane bodozgradili v bližini prestolnice New Delhi.
Oglej si celoten članek

Svetovno prvenstvo formule 1 se bo leta 2010 ustavilo tudi v Indiji. Vodja elitnega avtomobilističnega tekmovanja Bernie Ecclestone je danes podpisal pogodbo s podjetjem JPSK Sports Private, ki bo tekmovanje organiziralo na novem dirkališču, slednjega bodo zgradili v bližini prestolnice New Delhi. "Indija je bila znana predvsem po svoji podpori kriketu, toda v zadnjih letih se je zelo povečala tudi priljubljenost formule 1. Z moštvom Vijaya Mallyje Force India in z možnostjo, da bi Karun Chandhok lahko kmalu sedel za krmilo dirkalnika formule 1, pa bo novica o dirki v Indiji nedvomno še povečala zanimanje za ta šport," je na uradni spletni strani formule 1 Ecclestone pospremil novico o sodelovanju z Indijo.

 
 

Dirka bo nedvomno povečala zanimanje za ta šport.

Bernie Ecclestone

 
V zadnjih sezonah je bilo večkrat slišati namige, da bo tudi Indija eno od novih prizorišč dirk svetovnega prvenstva formule 1, vendar pogovori z lokalnimi investitorji doslej niso prinesli sadov. K podpisu pogodbe o sodelovanju je verjetno pripomoglo tudi novo moštvo v formuli 1 Force India. To je nastalo s spremembo lastništva dosedanjega nizozemskega Spykerja, ki ga je kupil indijski poslovnež Vijay Mallya. Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) je konec oktobra že odobrila spremembo imena, indijsko moštvo pa je že napovedalo, da bo še novembra izvedlo prva testiranja, za dirkalnikom nekdanjega Spykerja naj bi bila Christian Klien in Vitantonio Liuzzi. Sicer pa je Force India že tretje moštvo, nastalo iz nekdanjega Jordana: najprej ga je leta 2005 kupila britanska družba Midland, ki ga je lani prodala nizozemski tovarni športnih avtomobilov Spyker.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.