Flander: "Manjkal mi je ogenj"

Foto: EPA Rok Flander se je odrezal odlično. (Foto: EPA)
Roku Flandru je na predzadnji tekmi sezone v Valmalencu uspel odličen rezultat, saj je na paralelnem veleslalomu prideskal do drugega mesta.
Oglej si celoten članek

Na predzadnji tekmi sezone svetovnega pokala v deskanju na snegu je Rok Flander dosegel rezultat sezone. Paralelni veleslalom v Valmalencu je končal na drugem mestu, v boju za zmago pa je moral priznati premoč odličnemu Avstrijcu Benjaminu Karlu.

Tako kot vozim v letošnji sezoni nisem še nikoli. A adekvatnih rezultatov ni bilo. Očitno mi je manjkal kakšen ogenj, ki bi me dodatno podžgal.
Rok Flander
"Tako kot vozim v letošnji sezoni nisem še nikoli. A adekvatnih rezultatov ni bilo. Očitno mi je manjkal kakšen ogenj, ki bi me dodatno podžgal. In najbrž je bil ta ogenj olimpijski spodrsljaj, ki me je spet vrnil na pravo pot. Verjamem, da bom na zadnji tekmi v La Molini spet pri vrhu in bom sezono zmagoslavno končal," je po tekmi dejal Flander, ki meni, da je tokrat zamudil lepo priložnost za zmago, saj je bil hitrejši tudi od olimpijskega podprvaka in vodilnega v svetovnem pokalu Karla, a je v finalu stori napako, povozil količek in moral Avstrijcu stisniti roko.

"Karl je bil vsekakor premagljiv. Tudi v pogovorih po tekmi je novinarjem priznal, da sem bil tokrat hitrejši. Čakal je na mojo napako in jo tudi dočakal. Sam sem bil nekoliko prenervozen, hotel sem preveč, za kar sem bil na koncu kaznovan," je še dodal Flander, za katerega je to druga letošnja uvrstitev na stopničke, tretji je bil lani decembra v Telluridu. Zdaj ima tudi lepo možnost, da svetovni pokal, v katerem si je Karl že zagotovil novo zmago, konča na tretjem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.