Fifa sprejela prelomno odločitev! Na klubskem SP bomo priča zgodovini

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na svetovno klubsko nogometno prvenstvo bo odpotovala tudi prva ženska sodniška ekipa.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je odobrila seznam sodnikov, ki bodo delili pravico na klubskem svetovnem prvenstvu med 1. in 11. februarjem letos v Katarju, med njimi je prvič v zgodovini tudi povsem ženska sodniška ekipa.

Vodi jo Brazilka Edina Alves Batista, v njej sta še rojakinja Neuza Back in Argentinka Mariana de Almeida.

Foto: Profimedia Sodnice

Fifa je objavila seznam sedmih glavnih sodnikov in sodnice, prav toliko je glavnih video sodnikov, 12 pa je pomočnikov sodnika. Med njimi ni slovenskih predstavnikov.

Žreb skupin za klubsko SP bodo opravili v Zürichu 19. januarja. Turnir bo Katarcem služil tudi kot priprava za reprezentančno SP leta 2022.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.