Ferrarijev dirkač prvi, razočaranje za Maxa, katastrofa za Landa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Leclercu najboljši startni položaj v Bakuju.
Oglej si celoten članek

Monačan Charles Leclerc je blestel v kvalifikacijah za dirko svetovnega prvenstva v formuli 1 na ozkih ulicah Bakuja. Dirkač Ferrarija je četrtič zaporedoma prišel do najboljšega startnega položaja na dirki za VN Azerbajdžana. Medtem je izzivalec za naslov Lando Norris iz McLarna doživel šokanten izpad v prvem delu kvalifikacij za 17. mesto.

Leclerc dva tedna po nepričakovanem zmagoslavju na domači dirki Ferrarija v Monzi tako lahko upa na naslednjo veliko zmago.

Carlos Sainz v drugem Ferrariju bo startal s tretjega mesta za drugouvrščenim Oscarjem Piastrijem v McLarnu, ki je za Leclercom zaostal za več kot tri desetinke sekunde.

"To je skoraj najboljše, na kar lahko upamo. Ena in tri - to je tisto, kar želimo kot ekipa, imamo dobre možnosti za zmago," je po kvalifikacijah dejal Leclerc. Za 26-letnika je to 26. najboljši startni položaj v karieri.

Foto: Profimedia Charles Leclerc

Vodilni v skupnem seštevku SP Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil v kvalifikacijah šesti. Trikratni svetovni prvak ima 62 točk prednosti pred Norrisom na drugem mestu. V ekipni razvrstitvi ima Red Bull le osem točk prednosti pred McLarnom.

Dirka po ulicah Bakuja se bo v nedeljo začela ob 13. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.