Federer z lahkoto

Foto: Žurnal24 Davidenko se zdaj odpravlja na Maldive.
Roger Federer se je na teniškem turnirju masters v Šanghaju poigral z Andyjem Roddickom in kljub spodrsljaju v prvem krogu skupinski del končal kot zmagovalec.
Oglej si celoten članek
 

Šanghaj (ATP masters)

Rdeča skupina
N. Davidenko (RUS) : F. Gonzalez (ČIL) (ŠVI) 6:4,
6:3 

R. Federer (ŠVI) : A. Roddick (ZDA) 6:4, 6:2

Roger Federer je precej lažje od pričakovanj odpravil Andyja Roddicka in se bo zdaj v polfinalu pomeril s starim znancem Rafaelom Nadalom. Nemočni Roddick proti Federerju ni našel pravega orožja, svoj obup pa je izražal tudi z glasnim preklinjanjem in razbijanjem loparja. Federer je medsebojni izkupiček proti Roddicku povečal na malodane neverjetnih 14:1, tudi tokrat pa se prvi nosilec ni pretirano namučil; boj je trajal le 61 minut. Roddicku je s tem splavala po vodi tudi možnost, da zasluži kar 1,52 milijona dolarjev – toliko bi namreč dobil zmagovalec turnirja, če ne bi izgubil niti ene tekme. Za mamljivo denarno nagrado se bo še naprej potegoval Španec David Ferrer, vsi drugi pa se bodo morali zadovoljiti "le" z 700.000 zelenci.

Nikolaj Davidenko
je v dveh nizih ugnal Čilenca Fernanda Gonzaleza, ki je tako zapravil izjemno priložnost za uvrstitev v polfinale mastersa v Šanghaju. Kljub zmagi proti številki ena svetovnega tenisa v prvem krogu je Gonzalez izgubil obe preostali tekmi, kar pomeni, da bo rdečo skupino končal celo na zadnjem mestu.

Prvo srečanje je trajalo 1 uro in 55 minut, Gonzalez pa kljub borbeni igri nikakor ni mogel nadzorovati dogajanja na igrišču. Čilenca je pokopala slaba igra na lasten servis, saj si je Davidenko priigral kar 15 brejk žog, od katerih je štiri tudi izkoristil. Ruski teniški igralec si bo zdaj privoščil kratek oddih na Maldivih, že čez dober mesec pa ga čaka finale Davisovega pokala proti reprezentanci ZDA.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.