Farsa nad Zagrebom

Foto: Epa
Foto: Epa
Moški slalom odpovedan še drugič v dveh dneh.
Oglej si celoten članek

Po dnevu premora, ko organizatorjem v Zagrebu ni uspelo izvesti slalomske tekme, so prireditelji na Sljemenu poizkusili ponovno, a se je vse skupaj hitro sprevrglo v farso. Tekma je bila zaradi neustrezne snežne podlage večkrat prekinjena, v eni uri se je po progi spustilo le 19 smučarjev. 

Mnogi so menili, da pravega razloga za nadaljevanje ni, slaba proga je predstavljala le nevarnost za smučarje, da se poškodujejo. A vsaj za nekaj časa so verjetno prevladali so ekonomski interesi.

S progo je sicer najhitreje opravil Norvežan Sebastian Foss-Solevaag, manj kot sekundo so za njim zaostali Ramon Zenhaeusern (+0,49), Noel Clement (0,58) in Alex Vinatzer (+0.87).

Med slabo dvajseterico je nastopil tudi povratnik po poškodbi Štefan Hadalin, ki je s številko 19. zasedel 16. mesto (+3,36). Po njegovem nastopu je znova sledila prekinitev.

Na koncu so bili organizatorji le prisiljeni v novo odpoved.

Karavana alpskih smučarjev se zdaj ekspresno seli v Adelboden, kjer bo že v soboto veleslalom, v nedeljo pa slalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:32 6. Januar 2022.

    Bumbarji hrvaški nesposobni

  • 16:26 6. Januar 2022.

    Lahko bi fašist Janša svojim bratom ustašem posodil Kranjsko Goro!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.