Fak in Bauer osvojila točke

Foto: Epa Jakov Fak
Zmagoslavje norveških bratov.
Oglej si celoten članek

Norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe je dobil uvodni sprint nove sezono svetovnega pokala v švedskem Östersundu. Drugo mesto je osvojil njegov brat Tarjei Boe (+19,0). Na tretjo stopničko se je povzpel Rus Matvej Elisejev (+19,9). Oba Norvežana sta morala enkrat v kazenski krog, Rus pa je streljal brezhibno.

Najboljši od štirih Slovencev na 10-kilometrskem sprintu je bil Jakov Fak, ki je v stoječem položaju zgrešil dva strela in osvojil končno 23. mesto (+1:28,2). Do točk je prišel še Klemen Bauer, ki je leže zgrešil enkrat, stoje pa dvakrat in zasedel 34. mesto z zaostankom 1:47,1 minute.

Rok Tršan je zgrešil le enkrat v stoječem položaju, a v zadnjem krogu tekaško popustil in zasedel 66. mesto (+2:26,9). Miha Dovžan je leže zgrešil dvakrat, v stoječem položaju pokril vse tarče, a višje od 90. mesta ni zmogel (+3:13,9).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.