Evropski legionarji v drugem delu Evrolige

Foto: Žurnal24 Košarkarji Žalgirisa so izgubili v Bologni.
Košarkarji so sinoči s 14. kolom sklenili prvi del letošnje Evrolige. Ljubljanska Olimpija že dalj časa ni imela možnosti za preboj v drugi del, zato pa je razveseljivo, da je to uspelo ostalim Slovencem v tekmovanju.
Oglej si celoten članek

Košarkarji so sinoči s 14. krogom sklenili prvi del letošnje košarkarske evrolige. Že dlje je jasno, da ljubljanska Olimpija, ki je za slovo doživela poraz na Poljskem, ni imela več možnosti za preboj v drugi krog. Razveseljivo pa je dejstvo, da so se v nadaljevanje uvrstili prav vsi slovenski košarkarji, ki igrajo v drugih evroligaših. V skupini A je moskovski CSKA slavil na gostovanju pri Virtusu in z 92:68 vknjižil še 12. zmago. Matjaž Smodiš zaradi poškodbe ni igral. Španska Tau Ceramica je s 84:66 odpravila Žalgiris iz Kaunasa, za katerega je 19 minut igral tudi Goran Jurak, dosegel pa je pet točk in ujel eno žogo pod košem. Lestvica se v zadnjem krogu ni prav nič spremenila. V drugi krog so se uvrstili CSKA, Montepaschi Siena, Tau Ceramica, Žalgiris in Olympiakos, izpadli pa so Union Olimpija, Prokom Trefl in bolonjski Virtus.


Sani Bečirovič © ActionImages

 
V skupini C se je Jaka Lakovič z Barcelono veselil nove zmage v nemškem Bambergu pri ekipi Brose Basket , slovenski košarkar pa je bil zelo razpoložen, dosegel je 15 točk, štiri skoke in tri asistence. Ostali Slovenci so sicer izgubili s svojimi ekipami, kljub temu pa napredovali. Blizu zmagi je bil Sani Bečirovič , ki je s Panathinaikosom gostoval pri madridskem Realu , a so gostitelji slavili po podaljšku s 95:87. Bečirovič je v 23 minutah dosegel 10 točk in v statistiko vknjižil štiri skoke. Gašper Vidmar in Emir Preldžič sta s svojim Fenerbahčejem v Istanbulu izgubila proti beograjskemu Partizanu s 86:91. Vidmarjeva statistika je v sedmih minutah ostala skoraj prazna, Preldžič pa je dosegel pet točk. Presenetljivo je izgubila tudi rimska Lottomatica z Erazmom Lorbkom in Gregorjem Fučko , ki jo je sredi italijanske prestolnice premagal Chorale Roanne s 74:67. Fučka na tekmi ni zaigral, Lorbek pa je ob 10 točkah vknjižil tudi pet skokov. Tudi v skupini C ni bilo bistvenih premikov na lestvici, le Partizan je na petem mestu zamenjal rimsko Lottomatico, a sta se obe ekipi uvrstili v nadaljevanje, na prvih štirih mesti pa so ostali Panathinaikos, Real, Barcelona in Fenerbahče. Od lige se poslavljata Roanne in nemški Bamberg.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.