Evenepoel po vrnitvi poražen v kronometru

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Küng na domačih cestah ugnal Evenepoela v vožnji na čas.
Oglej si celoten članek

Švicar Stefan Küng (Groupama-FDJ) je zmagovalec uvodne etape kolesarske dirke po Švici. Na 12,7 km dolgem kronometru v Einsiedelnu je ugnal dva Belgijca, Remca Evenepoela (Soudal-Quick Step) in Wouta Van Aerta (Jumbo-Visma). Za 29-letnega Švicarja iz Wila je bila to 27. zmaga v karieri, od tega 17. v vožnjah na čas.

Küng je v Einsiedelnu slavil s časom 13:31 in povprečno hitrostjo 56,375 km/h. Šest sekund je zaostal povratnik Evenepoel. Mladi Belgijec je po deveti etapi dirke po Italiji odstopil zaradi okužbe s koronavirusom, dirko po Švici pa izbral za uvodni del priprav na avgustovsko svetovno prvenstvo v Glasgowu na Škotskem.

Foto: Profimedia Remco Evenepoel

Na dirko po Franciji pa se v Švici pripravlja Van Aert. Slednji ni dirkal vse od spomenika Pariz-Roubaix pred skoraj natanko dvema mesecema, vmes pa je formo pilil na visoki nadmorski višini. Za Küngom je danes zaostal deset sekund.

Slovencev na dirki ni, čeprav je bilo v zadnjih tednih veliko govora, da bo na njej nastopil zmagovalec Gira Primož Roglič. Kisovčanu na seznamu zmag na največjih enotedenskih dirkah namreč manjka zgolj še švicarska pentlja, a se bo v nadaljevanju sezone vendarle posvetil drugim ciljem.

V ponedeljek bo na sporedu druga etapa od Beromünstra do Nottwila (173,7 km). Gre za malce razgibano traso, a naj zadnji vzpon na Oberarig (3,5 km/4,6 %) okoli 23 km pred ciljem ne bi predstavljal prevelike ovire za eksplozivnejše sprinterje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.