Erika in Simona na koncu 13.

Foto: Žurnal24 Sestri Fabjan se iz Seula brez dvoma vračata zadovoljni. (Foto: Nik Rovan)
Slovenski odbojkarici na mivki Erika in Simona Fabjan sta na letošnjem četrtem turnirju pod okriljem svetovne odbojkarske zveze (FIVB) v Južni Koreji končali na 13. mestu.
Oglej si celoten članek
Kljub porazu sta lahko sestri Fabjan s prikazano igro več kot zadovoljni, saj sta se na južnokorejski mivki izmed 32 ekip svetovnega formata ustavili na 13. mestu.

Četrti dan tekmovanja sta Erika in Simona Fabjan slavili proti Avstrijkama in v drugi tekmi za las izgubili proti gruzijski ekipi. Slovenski par se je že pred začetkom sezone odbojke na mivki veselil odličnega rezultata, saj sta sestri v Seulu prvič v karieri okusili slast zmage na glavnem turnirju svetovne serije. Še več, danes sta "dodali plin" in slavili še v tekmi proti Avstrijkama Hansel-Montagnolli z 2:0 (21:18, 21:17), kar je največji uspeh v zgodovini nastopov slovenskih odbojkarjev na mivki v tujini.

Na naslednji stopnički ju je čakala še izkušenejša gruzijska dvojica Saka-Rtvelo, ki je Dolenjki šele po 51 minutah zaustavila z 2:1. Prvi niz sta s 24:22 dobili Fabjanovi, drugega z 21:16 Gruzijki, tudi v tretjem pa sta več moči in volje zbrali slednji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.