Ekipa, sicer stalnica med elito, ni oddala dokumentov za licenco

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pri kazahstanskem moštvu (še) niso oddali ustreznih dokumentov.
Oglej si celoten članek

Petnajsti oktober je bil zadnji datum do katerega so morale najboljše kolesarske ekipe oddati ustrezno dokumentacijo za tekmovalno licenco v svetovni seriji za leto 2025. Mednarodna kolesarska zveza je zdaj objavila seznam ekip, ki so oddale prošnjo za licenco, med njimi pa presenetljivo (še) ni moštva Astana Qazaqstan.

Ekipa, ki je stalnica v svetovni seriji, naj bi sicer imela v prihodnosti novega pokrovitelja iz Kitajske, ki pa je do zdaj še neznanka.

Pri Astani glede na poteze, ki so jih povlekli na trgu kolesarjev, očitno računajo na precejšen znesek kitajskih vlagateljev. Za moštvo, ki je sicer ostalo brez Marka Cavendisha in Alekseja Lucenka, so tako podpisali Alberto Bettiol, Wout Poels, Sergio Higuita, Diego Ulissi in kot zadnji še Mike Teunissen.

Foto: Profimedia Alberto Bettiol

Z omenjenimi imeni si želi Astana zagotoviti obstanek med elito. V zadnjih sezonah moštvo namreč ni osvojilo veliko točk v svetovni seriji, v naslednjem letu pa bo moralo tako prehiteti kar nekaj ekip, ki so na lestvici trenutno pred 'Kazahstanci'. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.