Edina Iranka z olimpijsko medaljo zbežala iz države

Foto: Twitter Kimia Alisadeh
Iranska olimpijka se je zatekla na Nizozemsko.
Oglej si celoten članek

Edina nosilka olimpijske kolajne iz Irana v ženski konkurenci, Kimia Alisadeh, je iz političnih razlogov zbežala iz države, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Iranska agencija Isna pa piše, da je odšla na Nizozemsko.

Tekmovalka v taekwondoju je v nedeljo na Instagramu zapisala, da je "ena od milijona zatiranih žensk v Iranu". Obenem je 21-letna športnica zapisala, da mora stalno nositi hidžab, uradne osebe pa je obtožila seksizma in slabega ravnanja s športnicami.

Kot še pravi Alisadehova, na igrah v Rio de Janeiru 2016 je osvojila bron, je bila odločitev, da zapusti domovino, zelo težka, a nujna.

Namestnica športnega ministra Mahin Farhadizad pa je za Isno poudarila, da nobene od športnic ni moč prisiliti, da bi ostale v Iranu. "Kar lahko storimo je, da podpremo ženske in ženski šport."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:15 13. Januar 2020.

    Nobene športnice ni mogoče prisiliti da ostane v Iranu... Vse druge pa lahko..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.