Eden največjih zvezdnikov Bore tudi v prihodnje z Rogličem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vlasov ostaja v ekipi z Rogličem.
Oglej si celoten članek

Ruski kolesar Aleksander Vlasov je podaljšal pogodbo z ekipo Bora-hansgrohe, za katero vozi tudi naš Primož Roglič. Novico o podaljšanju pogodbe s 27-letnim Rusom so danes potrdili v ekipi.

Vlasov se je moštvu pridružil leta 2022 iz Astane, pred tem je nastopal še za Gazprom-RusVelo. Med drugim je slavil na dirkah po Romandiji, Emiliji in Valencii, na francoskem Touru pa je bil najvišje na petem mestu. Najvišjo uvrstitev z velikih tritedenskih dirk ima sicer z Gira, katerega je končal na četrtem mestu.

Na največjih tedenskih etapnih dirkah ima poleg zmage in drugega mesta z dirke po Romandiji še uvrstitev na stopničke z dirke Pariz-Nica in dirke po Baskiji. V prvi peterici je končal tudi Tirreno-Adriatico in dirko po Kataloniji. Etapne zmage je dosegel na dirkah Pariz-Nica, po Romandiji, po Švici in po Valencii.

Na največjih enodnevnih klasikah ima tretje in četrto mesto z velikega spomenika kolesarstva, dirke po Lombardiji, poleg zmage na dirki po Emiliji pa ima stopničke še z Valonske puščice, klasike San Sebastian in dirke Tre Valli Varesine. Je tudi nekdanji ruski državni prvak s cestne dirke in vožnje na čas.

Po prihodu Rogliča so nekateri pričakovali, da bo Rus zamenjal sredino, saj je izgubil status prve violine. A očitno je sprejel vlogo Rogličevega pomočnika in še kako pomembna bo njegova podpora na bližnjem Tour de Franceu.

Že pred Vlasovom je pogodbo z ekipo podaljšal tudi Jai Hindley. Avstralec je leta 2022 zmagal na Giru, tudi on pa bo na Touru Rogličev pomočnik. Ekipa, v Franciji bo že nastopala z novim imenom Red Bull-Bora-hansgrohe, si na Touru želi skupno zmago.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.