Eden najbolj iskanih trenerjev prevzel francoskega velikana

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
De Zerbi tudi uradno na klopi Marseilla.
Oglej si celoten članek

Francoski nogometni klub Marseille je potrdil prihod trenerja Roberta de Zerbija, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Načelni dogovor so sklenili že sredi tedna, zdaj pa je klub novega stratega tudi uradno potrdil. Na spletni strani je klub zapisal, da bo 45-letni De Zerbi sklenil pogodbo za tri sezone.

"Zgodovina in prestiž Marseilla, strast in predanost navijačev, pa tudi resnost projekta in odločenost so bili elementi, ki so me prepričali. Komaj čakam, da sedem na trenersko klop na Velodromu," pa je dejal novi strateg, ki je po uspešni epizodi pri angleškem Brightonu veljal za enega najbolj iskanih trenerjev na trgu. Dolgo se ga je povezovalo celo s klopjo angleškega velikana Chelseaja.

V prejšnji sezoni so Marseille vodili kar štirje trenerji. Na klopi jo je začel Španec Marcelino, po treh mesecih je vodenje prevzel Jacques Abardonado, za slabih pet mesecev je bil trener tudi Italijan Gennaro Gattuso. Sredi februarja je na klop sedel še izkušeni Jean-Louis Gasset, a le do konca tekmovalnega obdobja 2023/24.

Marseille na naslov francoskega prvaka čaka vse od sezone 2009/10, v zadnji je bil le osmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.