E. Lorbek: Že na začetku pravi pristop

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Med ljubitelji košarke še valujejo pozitivne vibracije, ki jih je slovenska reprezentanca sprožila po zmagi nad Grčijo. Več si oglejte v galeriji. Iz ekipe sta izpadla Klobučar in Vidmar.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska reprezentanca je z všečno in predvsem izjemno bojevito predstavo dobila svojo enajsto pripravljalno tekmo. Njen nasprotnik v Mariboru je bila ena najboljših evropskih reprezentanc Grčija, ki so jo varovanci Jureta Zdovca ugnali z 81:64. Slovenci so začeli odlično in povedli kar s 23:10 v drugi četrtini. Sledil je razumljiv padec, v katerem so Grki znižali zaostanek, kljub temu pa je zares redko videna poteza tekme uspela Jaki Lakoviču, ki je ob izteku druge četrtine trojko zadel globoko s svoje polovice. Do edinega vodstva so gostje prišli v 30. minuti, nato je Slovenija znova povečala mero agresivnosti in borbenosti v obrambi, ki ji je prinesla prestižno zmago. Selektor Zdovc je s seznama za EP črtal Jako Klobučarja in Gašperja Vidmarja, ki kljub temu kot rezervi odhajata na turnir v Nemčijo. V prijeten košarkarski večer je kanila tudi kaplja pelina, saj je Goran Dragić drugi polčas presedel na klopi v civilni obleki. Že na ogrevanju je namreč začutil bolečino v kolenu, ki se je med srečanjem stopnjevala.

 
 

Dela po posebnem programu. Je z nami, kar je zelo pomembno. Moja želja je, da bi njegov poškodovani hrbet usposobili za prvi del prvenstva, če to ne bo šlo, pa vsaj za drugega, ko bo njegova prisotnost še bolj potrebna.

Jure Zdovc o Matjažu Smodišu

 
Najboljši slovenski strelec Erazem Lorbek je po srečanju dejal: "Danes smo že na začetku tekme pokazali pravi pristop. Na svoji strani smo imeli tudi izjemno publiko, poznalo pa se je tudi, da so Grki še v soboto imeli tekmo. Kljub temu smo zelo zadovoljni z zmago. Dala nam bo kar nekaj samozavesti, saj je Grčija res dobra reprezentanca."  Selektor Zdovc pa je dejal: "Prav tako kot po porazih v Španiji nisem bil pretirano zaskrbljen, tako tudi po tej zmagi nisem evforičen. So pa fantje danes prikazali borbeno igro. Kot sem že večkrat rekel, vse je v glavi. Fantje bodo tako morali igrati tudi na evropskem prvenstvu. Menim, da naša prava igra sicer šele prihaja." Ni pozabil niti na "odpadnika" Gašperja Vidmarja in Jako Klobučarja, ki ju je zelo pohvalil: "Rad bi se jima zahvalil za izvrstno delo. Tudi na teh pripravah sta fanta pokazala, da sta prihodnost slovenske košarke."  Boštjan Nachbar pa je dodal: "Vesel sem, da smo na zadnji domači tekmi zmagali. To fenomenalno občinstvo nas je poneslo in nekaj podobnega pričakujem tudi na Poljskem. Kar zadeva mojo izključitev, bi se rad zahvalil sodnikom, ki nas pripravljajo na kriterij, kakršen bo na Poljskem."

Pripravljalna tekma:

Slovenija : Grčija 81:64 (23:10, 37:31, 52:51)
E. Lorbek 13, Brezec 12; Printezis 11, Zizis 10
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.