Dvoboj začelja pripadel gostiteljem

Foto: Facebook Kalcer Radomlje
Foto: Facebook Kalcer Radomlje
Nogometaši Kalcerja Radomelj so v 11. krogu Prve lige Telemach v Domžalah premagali Nafto 1903 z 2:0 (1:0).
Oglej si celoten članek

Nogometaši Nafte do desetega kroga na gostovanjih niso osvojili niti točke, dosegli le en gol, derbi začelja v Radomljah pa je bila le preslikava dosedanjih gostovanj. Tudi v Domžalah niso pokazali veliko in so zasluženo spet ostali praznih rok. Radomljani so bili precej boljši tekmec, predvsem to velja za prvi polčas, z zmago so se tekmecem oddolžili za poraz na prvi medsebojni tekmi v Lendavi in jih tudi zamenjali na osmem mestu prvenstvene razpredelnice.

Gostitelji so tekmo začeli z velikim pritiskom in si že v prvih minutah priigrali nekaj priložnosti. Prvo je imel Niko Kukovec, ki pa je imel pred vrati premalo prostora, da bi žogo poslal mimo vratarja Žana Mauricia. V četrti minuti je gostujoča obramba storila veliko napako, podarila žogo Mateju Malenšku, maloštevilni gledalci so že videli žogo v mreži, a je v zadnjem trenutku Malenškov strel blokiral Kristijan Tojčić.

Še bližje vodstvu so bili domači minuti v 12. minuti, ko je Nino Vuksanović že premagal Mauricia, vendar je na golovi črti žogo v polje odbil Darko Hrka. V 16. minuti je Malenšek poskusil s strelom od daleč, žoga pa je zletela za las mimo desne vratnice. Tudi gosti v protinapadih niso bili nenevarni, dvakrat je moral resneje posredovati domači vratar Emil Velić, prvič po strelu Hrke od daleč, drugič pa po poskusu Hristijana Georgievskega z leve strani kazenskega prostora.

Po zanimivem začetku se je dinamika igre nekoliko umirila, ko je bilo slutiti, da se bo polčas končal brez golov, pa so domači v 40. minuti povedli. Malenšek je bil podajalec, večji del posla pa je opravil Rok Štorman, ki je kot ekspresni vlak stekel mimo gostujočih branilcev ter poslal žogo pod prečko.

Foto: Facebook Kalcer Radomlje Kalcer RAdomlje

Tudi v drugem delu, ko so gosti kazali nekaj več želje po posesti žoge, se domači niso postavili v bunker. Še vedno so ogrožali tekmečeva vrata, tako je Rok Ljutić v 56. minuti po kotu z glavo streljal čez gol, s strelom od daleč pa je bil ob pomoči vratarja za malo nenatančen Kukovec.

Do povišanja vodstva so Radomljani prišli v 76. minuti. Po predložku z leve strani je do strela z glavo prišel Gaber Dobrovoljc, Mauricio je žogo odbil, a le na levico Halife Kujabija, ki je z močnim volejem žogo poslal v spodnji del prečke, od koder se je odbila v mrežo.

Do konca sta imeli ekipi še po eno priložnost, Stjepan Davidović je z lepim strelom v sodnikovem dodatku zadel prečko.
 

Liga Telemach, 11. krog:

Kalcer Radomlje : Nafta 1903  2:0 (1:0)
Štorman 40., Kujabi 76.

Sobota:
Mura - Domžale

Nedelja:
Primorje - Bravo
Maribor - Celje
Olimpija - Koper

Lestvica:
 1. Olimpija         10  6  4  0  17:4   22
 2. Maribor          10  6  3  1  22:8   21
 3. Bravo            10  5  4  1  17:9   19
 4. Koper            10  5  2  3  10:4   17
 5. Celje            10  5  2  3  18:14  17
 6. Mura             10  5  2  3  12:10  17
 7. Primorje          9  3  0  6   9:19   9
 8. Kalcer Radomlje  10  2  2  6   8:13   8
 9. Nafta 1903       11  2  1  8   8:22   7
10. Domžale          10  0  2  8   5:23   2
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.