Dve tekmi prestavljeni v april, ena za en dan

Foto: Profimedia Gregor Bajde
Sneg kroji nadaljevanje nogometnega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Zimske razmere in obilica snega so ponagajale večini slovenskih prvoligašev, ki bi morali v soboto nadaljevati državno prvenstvo s tekmami 19. kroga. Dve tekmi sta odpovedani in prestavljeni na april, Mariborčani bodo namesto v soboto igrali v nedeljo.

Zaradi zgoščenega tekmovalnega koledarja v nadaljevanju sezone so vpleteni iskali rešitev, da ne bi bilo treba odpovedati celotnega kroga. Po sprotnem obveščanju in sodelovanju z vsemi klubi, organizatorji tekem 19. kroga ter preverjanju vremenske napovedi je Nogometna zveza Slovenije sprejela odločitev o igranju tam, kjer bodo razmere dopuščale.

Obilica snega v štajerski prestolnici je precej ponagajala aktualnim državnim prvakom v nogometu Mariborčanom in njihovo uvodno tekmo nadaljevanja prvenstva s sobote prestavila na nedeljo. Tekma 19. kroga bo tako namesto v soboto ob 16.55 v nedeljo ob 15. uri.

Zahotu se smeji Mandarić: Gre za prevaro agentov in Maribora

Snežni metež, ki je zajel Slovenijo, v največji meri pa prav severovzhod države, je pokvaril zaključek priprav vijoličastih na začetek spomladanskega dela prvenstva. Ekipa je ohranjala delovni ritem s treningoma na igrišču z umetno travo in v petkovem popoldnevu so mariborski nogometaši dobili potrditev informacije o nadaljevanju sezone, ki bo tako prestavljeno za en dan.

Zaradi snega sta prav tako odpovedani tekmi v Krškem z Gorico in v Velenju, kjer bi Rudar moral igrati z Domžalami, preložili so ju na april. Zaenkrat v predvidenem urniku, torej v soboto ob 13. uri, igrajo le Ankaran Hrvatini in Triglav Kranj ter v nedeljo ob 16.55 Olimpija in Celje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.