Dve Slovenki že v finalu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Dvajsetletna Veronika Domjan iz Zavrča se je prvi dan evropskega prvenstva v atletiki v Amsterdamu uvrstila v finale meta diska,
Oglej si celoten članek

Domjanova je imela kvalifikacijah deveti izid in je z 60,11 m izboljšala svoj prejšnji državni rekord, 59,55 m, ki ga je postavila na slovenskem pokalu 4. junija v Novi Gorici. Obenem je le za 89 cm zgrešila olimpijsko normo.

Maruša Černjul se je uvrstila v finale skoka v višino; v kvalifikacijah je imela 12. izid (1,89 m). Maja Mihalinec se je z najboljšim časom prvega kroga na 200 m (23,01) uvrstila v polfinale, kar je s 13. izidom uspelo tudi Sabini Veit (23,47) in na 100 m ovire Marini Tomič. Slednja je imela 11. čas prvega kroga na visokih ovirah (13,18) in bo v polfinalu ponovno tekla v četrtek, ko bo tudi finale skoka v višino.

Polfinale na 200 m bo danes ob 17.30, ko se bo Mihalinčevi, ki je tekla osebni rekord, in Veitovi, pridružilo še osem najhitrejših v sezoni, ki so lahko kvalifikacije izpustile. Izmed slovenskih predstavnikov je v kvalifikacijah nastop doslej končala le slovenska rekorderka v metu kladiva Barbara Špiler, ki je bila 20. (65,56 m).

Ob 17.05 se bodo začele kvalifikacije v metu kopja. Za Matijo Kranjca in ostale bo avtomatična kvalifikacijska norma 81,50 m. V skoku s palico se bo ob 17.50 za finale potegoval tudi 22-letni Robert Renner, kot zadnja Slovenka pa bo danes ob 18.40 v skoku v daljino začela tekmovati debitantka na velikih članskih tekmovanjih Neja Filipič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.