Dva velika šoka v pokalu

Foto: EPA
Foto: EPA
V osmini finala italijanskega nogometnega pokala sta izpadla Fiorentina in Roma.
Oglej si celoten članek

Fiorentini gre odlično v Serie A, na lestvici zaostaja le za Interjem, a vijoličasti so se že morali posloviti v italijanskem pokalu. Od nogometašev iz Firenc je bil z 1:0 boljši Carpi. Soigralci vratarja Vida Belca, ta je tokrat tekmo spremljal s klopi, so odločilni zadetek dosegli v 76. minuti, v polno je zadel Antonio Di Gaudio. Pri domačih, ti so v tekmo krenili s sedmerico igralcev, ki je začela tudi zadnji derbi Serie A proti Juventusu, je Josip Iličić zaigral v drugem polčasu.

Nov šok so doživeli tudi privrženci Rome. Sinovi volkulje so gostili Spezio, 11. ekipa Serie B pa je napredovala po enajstmetrovkah. V rednem delu dvoboja in po podaljških ni bilo zadetkov. V 33. minuti je mrežo tekmeca sicer zatresel Edin Džeko, a so sodniki ocenili, da je bil reprezentant Bosne in Hercegovine v prepovedanem položaju.

Pri izvajanju enajstmetrovk je za domače najprej okvir vrat zatresel Miralem Pjanić, Džeko pa je nato zgrešil celoten gol. To je bilo dovolj, da je bila Spezia s 4:2 boljša v izvajanju strelov z bele točke. To je bila že sedma zaporedna tekma Rome na kateri rumeno-rdeči niso uspeli zmagati. Trenerju Rudiju Garcíi grozi odpoved.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.