Drugi zaporedni poraz Kraljev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisalo še drugi zaporedni poraz v gosteh.
Oglej si celoten članek

Po Nashvillu so Kralji brez vsaj ene točke ostali tudi na gostovanju v St. Paulu pri Minnesota Wild, ki je vodilno ekipo tihomorske divizije odpravil z 2:1.

Slovenski hokejski as Anže Kopitar, kapetan kalifornijskega moštva, je prvič po šestih tekmah, ko je vpisal v statistiko vsej eno točko, ostal praznih rok brez podaje ali zadetega gola.

Prvi zadetek v dvorani Xcel Energy Center v St. Paulu je padel že po treh minutah in 46 sekundah tekme, ko je vodstvo z 1:0 domačemu moštvu priigral Erik Haula. Minnesota vodstva več ni izpustila iz rok. Drugi gol je padel na začetku druge tretjine, v 24. minuti, ko je zadel Mikko Koivu. Častni zadetek je kraljem zagotovil Tyler Toffoli v 32. minuti.

Medtem ko je vratar Jonathan Quick bil praktično brez dela, zbral je 16 obramb, pa je Kralje pokopal Kanadčan Devan Dubnyk z najboljšo predstavo v sezono. Domači vratar je ubranil kar 38 strelov Los Angelesa, od tega poti v mrežo ni našel tudi plošček, ki ga je proti vratom poslal Kopitar.

Kralji, ki so si že zagotovili mesto v končnici, s 93 točkami ostajajo najboljša ekipa pacifiške skupine, prvi izzivalec Anaheim ima štiri točke manj, ob eni odigrani tekmi manj. Ducks so ponoči izgubili v gosteh pri Montreal Canadiens s 3:4.

Kralje naslednje gostovanje čaka v noči na petek, ko bodo igrali čez mejo v Kanadi pri Winnipeg Jets.

43. gol Ovečkina

Na preostalih tekmah je Carolina Hurricanes doma izgubila z 2:3 proti Buffalo Sabres, hokejisti Tampa Bay Lightning so bili s kar 6:2 boljši od Detroit Red Wings, Arizona Coyotes pa je s 4:2 premagala že odpisani Edmonton Oilers. Tekma v Columbusu se je končala šele po kazenskih strelih, ko so domači Blue Jackets s 3:2 premagali Philadelphia Flyers.

Odlične predstave kažejo hokejisti Washington Capitals, ki so s 4:2 v gosteh odpravili Ottawa Senators. Prvi napadalec prestolnikov Rus Aleksej Ovečkin je vpisal svoj še 43. gol v tej sezoni, moštvo iz Washingtona pa si je ob tem zagotovilo tudi naslov najboljše ekipe Vzhoda, kar pomeni, da bodo v končnico zakorakali z najboljšim izhodiščem, s prvega mesta vzhodne konference. Washington ima vsega skupaj že 109 točk, gre za edino ekipo, ki je v tej sezoni osvojila sto točk ali več.

Moštvo Winnipeg Jets pa je bilo v kanadskem derbiju na domačem ledu boljše od Vancouver Canucks z 2:0, ki je vpisal še peti zaporedni poraz. Aktualni prvaki Chicago Blackhawks so vpisali poraz na domači ledeni ploskvi, s kar 6:2 so jih odpihnili hokejisti najboljšega moštva Zahoda Dallas Stars, ki so si kot drugo moštvo zahodne konference po Kopitarjevih kraljih zagotovili mesto v končnici.

Domači poraz je tudi za ekipo San Jose Sharks, ki je z minimalno razliko 1:0 klonila proti St. Louis Blues.

Liga NHL, izidi:

Minnesota Wild - Los Angeles Kings 2:1
Anže Kopitar za Kings sprožil en strel proti vratom.

Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 2:3
Montreal Canadiens - Anaheim Ducks 4:3
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 6:2
Arizona Coyotes - Edmonton Oilers 4:2
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 3:2 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Washington Capitals 2:4
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 2:0
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 2:6
San Jose Sharks - St. Louis Blues 0:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.