Druga zvezdica nad Kranjsko Goro

Foto: Žurnal24 (Foto: Drago Perko/KZS)
Prvič po letu 2007 in drugič v zgodovini kluba se veselijo pri kranjskogorskem HiT. Njihove košarkarice so v odločilni peti tekmi slavile v gosteh pri Merkurju Celju (63:61) in serijo dobile s 3:2.
Oglej si celoten članek

Košarkarice kranjskogorskega HiT-a so nove državne prvakinje, potem ko so na peti finalni tekmi v Celju še tretjič (61:63) ugnale domači Merkur. Za ekipo HiT-a je to drugi naslov po sezoni 2006/2007.

Po izjemno nezbranem začetku na obeh straneh je šele sredi tretje minute prve točke s trojko dosegla Belorusinja Viktorija Pancjuk (0:3). Celjanke, ki so tokrat za razliko od presenetljivega začetka na četrti finalni tekmi začele z običajnim centrskim parom (Rankica Šarenac in Vedrana Grgin Fonseca), so že od prve sirene poizkušale s consko obrambno postavitvijo, ki jim na začetku ni prinesla uspeha, saj so se Kranjskogorčanke hitro odlepile na +5 (2:7).

Potem pa je počasi začela delovati tudi celjska obrambna taktika. Kraljevala je Šarenčeva (10 točk v prvi četrtini), ki je na začetku sedme minute s košem in še dodatnim prostim metom Merkur popeljala do prvega vodstva (8:7) in obenem izsilila že tretji prekršek Natalije Terglav Tratsiak, ki jo je trener Goran Jovanovič hrabro pustil na parketu vse do sredine zadnje minute. 35-letna celjska košarkarica je na začetku drugega dela igre dobila prvo priložnost za odmor, spremenjena peterka Merkurja pa je potrebovala kar nekaj časa, da se je ujela. Košarkarice HiT-a so to znale izkoristiti, za kratko zagospodarile na igrišču ter se s košem Eve Komplet znova oddaljile (15:22). Tudi to pa ni zmedlo zasedbe iz Celje, ki se je prek Ane Turčinović, ki je zamenjala omenjeno Šarenčevo, in Nike Barič pobrala ter s košem slednje štiri minute pred polčasom znova minimalno povedla (25:24). Začetek drugega polčasa, na katerega so gostje odšle s tremi točkami naskoka (27:30), so slednje vodstvo sredi 23. minute podvojile (30:36), nato pa ostale brez Terglav Tratsiakove, ki je napravila še svojo peto osebno napako.

Na drugi strani Štajerke niso mogle priti na manj kot dve točki zaostanka (34:36), slabe tri minute pred koncem tretjega dela pa so ostale še brez kapetanke Kristine Verbole, ki je ob pomoči osebja s poškodovanim kolenom zapustila parket. Po trojki Simone Jurše (40:47) se je že zdelo, da aktualne državne prvakinje počasi popuščajo, vendar so se te ponovno prebudile. Baričeva je z linije prostih metov slabih šest minut pred koncem znižala na -2 (49:51), conska obrambna postavitev Štajerk pa je dve minuti zatem prinesla še izenačenje na 54:54. Igro sta v svoje roke nato vzeli obe gorenjski organizatorki igre Simona Jurše in Saša Panič, ki sta z uspešnima metoma izza črte 6,25 HiT oddaljile na 50:55. Toda to je bil le uvod v pravo dramo. Lea Jagodič je bila 28 sekund pred koncem uspešna pri metu s krilnega položaja in tako znižala na 61:62. Na drugi strani je nato Šarenčeva zapustila parket s petimi osebnimi napakami ter na črto prostih metov postavila Tino Trebec, ki je predhodno zgrešila oba prosta meta. Kranjskogorska košarkarica je tokrat zadela en poizkus (61:63), kar je bilo na koncu ob nesrečnem lovljenju žoge Grgin Fonsecove pod obročem ter spretni Juršetovi dovolj za končno zmago gorenjske zasedbe. V dresu Merkurja je bila z 22 točkami in 13 skoki najučinkovitejša Šarenčeva, 16 pa jih je dodala Grgin Fonsecova. Na drugi strani je v vrsti novih državnih prvakinj s 15 točkami izstopala Eva Komplet, štiri manj pa je dodala Simona Jurše.

Državno prvenstvo v košarki, finale:

Merkur : HiT Kranjska gora 61:63 (13:12, 27:30, 40:44)
Šarenac 22; Komplet 15, Jurše 11

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.