Druga zaporedna zmaga Cedevite Olimpije

Foto: Aleš Fevžer/Union Olimpija
Foto: Aleš Fevžer/Union Olimpija
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 6. krogu lige Aba premagali Borac iz Čačka z 82:78 (20:25, 45:39, 65:56).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so prvič v sezoni dosegli zaporedni zmagi v enem tekmovanju. Po Studentskem centru prejšnji teden so v Stožicah v ligi Aba premagali še Borac iz Čačka. Po šestih krogih imajo štiri zmage.

Hkrati je bila to šele peta zmaga Ljubljančanov v novi sezoni. V evropskem pokalu so po petih nastopih še brez uspeha, tri poraze so doživeli v superpokalu lige Aba, eno zmago pa so vknjižili v slovenskem superpokalu.

Za Cedevito Olimpijo je bila to četrta in zadnja tekma v nizu pred domačimi gledalci. V evropskem pokalu bo 7. novembra gostovala v Benetkah, v regionalnem tekmovanja pa pri FMP (11. novembra).

Ljubljančani so zasluženo vpisali načrtovani dve točki, saj so bili večino tekme boljši nasprotnik, zbranost pa so ohranili tudi v zadnji četrtini. To so odprli z najvišjo prednostjo (67:56) in jo nato suvereno zadržali vse do konca.

Ključni posamezniki so bili Karlo Matković z 18 točkami in zgolj enim zgrešenim metom iz igre (9:10, 7 skokov), JR Stewart, ki je prav tako zbral 18 točk (met iz igre 8:14), ter Klemen Prepelič (14 točk, trojke 4:10, 6 podaj).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.