Drama v slovenskem taboru: ni se pojavil na startu, noč preživel celo v bolnici

Foto: Epa
Foto: Epa
Boštjan Kline ni opravil skrajšanega treninga na Streifu, kateri je pripadel Innerhoferju, saj je noč pred tem preživel v bolnišnici!
Oglej si celoten članek

Italijanski alpski smučar Christof Innerhofer je bil najhitrejši na zadnjem treningu pred petkovim prvim smukom za svetovni pokal v avstrijskem Kitzbühlu.

Na zaradi vremenskih razmer skrajšanem Streifu je bil s časom 1:10,45 za 16 stotink hitrejši od Francoza Johana Clareyja. Slovenci so bili zunaj najboljše trideseterice, še najboljši je bil Martin Čater na 31. mestu.

Čater, šesti z zadnjega smuka v Wengnu v Švici, je za Innerhoferjem danes zaostal 1,96 sekunde. Miha Hrobat je bil 47. z zaostankom 2,76 sekunde, medtem ko Boštjan Kline sploh ni nastopil.

Po informacijah Smučarske zveze Slovenije je noč preživel v bolnišnici zaradi suma zastrupitve s hrano. Trenutno je že v reprezentančnem hotelu in se počuti bolje. Odločitev o nastopu na petkovem smuku bodo sprejeli zjutraj.

Po poročilih spletnega portala MMC-ja naj bi slovenski smučar celo prejemal infuzijo, po bolnišnični oskrbi pa je kljub boljšemu počutju precej oslabljen. A tudi če še ne bi bil pripravljen na petkov smuk, gre tokrat Klinetu zelo na roko spremenjeni spored v Kitzbühlu.

Zaradi slabše vremenske napovedi so organizatorji tekem za pokal Hahnenkamm namreč v sredo spremenili spored. Tako bo v petek na sporedu prvi od dveh smukov (11.30), v soboto bo na vrsti slalom z vožnjama ob 10.30 in 13.45, šele v nedeljo pa drugi smuk (11.30), ko bi lahko bil Kline že povsem pripravljen.

Konec kariere Švedinji dokončno prekipelo: "Z mano so ravnali kot s smetjo!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:45 20. Januar 2022.

    No pa res ni le vse korona.

  • 20:54 20. Januar 2022.

    Dobro, da ni pozitiven na Omicron, bi potem tukaj pisalo..."Smučarski As okužen s Covidom pristal na infuziji...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.