Dragić se je poigral z Gasolom

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Goran Dragić je na tekmi s Chicago Bulls zbral enako število skokov kot njegov 213 centimetrov visoki soigralec Hassan Whiteside.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar je z 12. skoki zabeležil rekordni dosežek na eni tekmi severnoameriške košarkarske lige.

Odlični predstavi pod obema obročema je dodal 16 točk in štiri asistence. Miami je na koncu slavil z rezultatom 106:98 in zabeležil 46. zmago v sezoni, kar ga uvšča na peto mesto vzhodne konference.

Košarkarji vročice so imeli v prvem delu tekme ogromno težav z realizacijo v napadu, vendar Bikom niso dopustili, da bi si priigrali občutnejšo razliko. V tretji četrtini se je jeziček na tehtnici prevesil na stran Miamija, za kar sta bila v veliki meri zaslužna Dragić in Hassan Whiteside

''Na začetku smo igrali dobro obrambo, vendar so imeli z obrambnimi skoki na voljo več drugih priložnosti, zato so tudi vodili. Vrnili smo se, še posebej v tretji četrtini. Mislim, da smo zaigrali bolje v obrambi in napadu. Začeli smo zadevati, tako da je bilo vse lažje,'' je povedal Dragić in dodal: ''To je značilnost dobrih ekip. Tudi če jim ne gre v napadu, držijo dobro obrambo in ohranjajo stik z nasprotnikom. V tretji četrtini se nam je odprlo.''

Whiteside, ki je prispeval enako število točk in skokov kot slovenski reprezentant, je v uvodnem delu tekme deloval nekoliko utrujeno, v zaključku pa je zaigral kot prerojen.

''Ima izjemne sposobnosti blokiranja in tudi v napadu zna narediti prostor zame ali D-Wada. Lahko smo samozavestni, saj vemo, da tudi če zgrešimo met, bo Hassan na mestu. Prispeval je dva zelo pomembna skoka v napadu. Odlično je igral,'' je dodal Dragić.

Kako razigran je bil slovenski košarkar, priča njegova poteza v tretji četrtini, ko je s podajo med nogami Paua Gasola poskrbel za eno najlepših asistenc na tekmi. ''Podaja večera,'' so mojstrovini organizatorja igre pripisali nekateri svetovni mediji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.