Dosedanji košarkar Partizana se seli k Dallas Mavericks

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dante Exum iz Beograda v Dončićev Dallas.
Oglej si celoten članek

Avstralski košarkarski reprezentant Dante Exum se po dveh letih igranja v Evropi vrača v severnoameriško ligo NBA. Sedemindvajsetletni branilec bo v sezoni 2023/24 nosil dres moštva Dallas Mavericks, kjer igra slovenski športni superzvezdnik Luka Dončić, poroča ameriška mreža ESPN.

Exum ima izkušnje v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Med letoma 2014 in 2019 je igral za Utah Jazz, med letoma 2019 in 2021 pa za Cleveland Cavaliers. V teh letih je njegovo povprečje znašalo 5.7 točke, 1.8 skoka in 2.7 podaje na tekmo.

Košarkar iz Melbourna je v minuli sezoni igral za beograjski Partizan, ki se je prebil v četrtfinale evrolige in osvojil regionalno ligo Aba in srbsko državno prvenstvo, v sezoni 2021/22 pa je bil član Barcelone.

Pri Dallasu so sicer podaljšali tudi sodelovanje z Dwightom Powellom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.