Dončićeva soigralca do zmage na tekmi, ki je pomembna tudi za Slovenijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Avstralski košarkarji so v drugem polčasu nadigrali Finsko.
Oglej si celoten članek

V izjemno močni skupini E so velik korak k uvrstitvi v drugi del naredili košarkarji Avstralije. Ti so večji del prvega polčasa sicer zaostajali proti Finski, a ob koncu druge četrtine stopili na plin, v drugem polčasu pa so še povečali prednost in na koncu prišli do zanesljive zmage z 98:72.

Tekma je sicer bila pomembna tudi za Slovence, ki naj bi se, če bodo v skupini F po pričakovanjih osvojili eno od prvih dveh mest, v drugem delu pomerili z najboljšima moštvema skupine E. Avstralci, ki so Slovenijo premagali v tekmi za tretje mesto na zadnjih olikmpijskih igrah, so po zmagi nad Finci zdaj tako precej blizu ponovnemu srečanju s četo Aleksandra Sekulića.

Finci so dobro odprli dvoboj in predvsem po zaslugi razpoloženega Sasuja Salina, ki je sredi druge četrtine nanizal sedem točk, povedli z 38:30. A nato so favorizirani Avstralci zaigrali boljše, tekmecu do glavnega odmora dovolili le še dve točki, sami pa so jih zbrali 15 za vodstvo s 45:42.

V tretji četrtinije Avstralija po trojki Dončićevega novega soigralca pri Dallasu Danteja Exuma že povedla z dvomestno prednostjo, pred zadnjimi desetimi minutami pa je vodila za 16 točk. Finci so izgubili pravo voljo za boj, razlika je še naraščala do 29 točk pri 91:62.

Prvi mož Avstralije je bil znova krvnik Slovenije na olimpijskem turnirju Patty Mills, ki je tokrat zbral 25 točk in 8 skokov, blestel pa je tudi mladi Josh Giddey (14 točk, 9 skokov, 8 asistenc). Dončićeva soigralca Exum in Josh Green sta k zmagi prispevala po 10 in 6 točk. Pri Fincih je prvi zvezdnik Lauri Markkanen dosegel 19, Salin pa 13 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.