Dončić se je obrnil na prvega moža lige, želi igrati v Sloveniji

Foto: Epa
Foto: Epa
Košarkarska zvezdnika si želita zaigrati pred domačimi navijači.
Oglej si celoten članek

Komisar lige NBA Adam Silver je razkril, da si NBA zvezdnika Luka Dončić in Nikola Jokić želita v svoji domovini pripeljati NBA spektakel. Rada bi namreč zaigrala pred svojimi navijači.

"Rad bi omenil, da sta se Nikola in Luka pozanimala, če bi NBA prišla v Srbijo in Slovenijo," je na srečanju z mediji pred pripravljalno tekmo med Boston Celtics in Denver Nuggets, prvaka zadnjih dveh sezon se merita v Abu Dabiju, dejal prvi mož NBA lige. Pri Mozzart Sport so še zapisali, da bi se organizacija takšnega dogodka srečala s številnimi izzivi.

"To je težek projekt, saj je zanj potrebno nameniti veliko virov, povedano pošteno, nima pravega finančnega smisla, če bi šlo le za enkratni dogodek. To deluje v mestih kot so Mexico City, Pariz in Abu Dabi, saj gre za dolgoročne iniciative," je razložil Silver, ki sicer spoštuje strast navijačev v Evropi. 

Foto: Profimedia Dončić Jokić

"Resnično cenim predanost navijačev v Srbiji, Sloveniji in Grčiji ter tudi trud igralcev kot so Jokić, Antetokounmpo in Dončić, da bi pripeljali NBA tekme v svoje domovine. Vendar ne gre za lahek organizacijski zalogaj. O tem bomo v prihodnosti še naprej razmišljali, čeprav se strošek organizacije takšnih prireditev povečuje iz leta v leto. Rad bi našel način, da počastimo te izjemne igralce," je zaključil komisar lige NBA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:10 4. Oktober 2024.

    Po domače povedano, samo denar mu je pomemben. Ostalo so pa lepo politično zapakirane nebuloze.

  • 20:49 4. Oktober 2024.

    Ne gre, ne gre žurnalovcem brez Dončića..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.