Dončić ni več rekorder

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ameriški košarkar Anthony Edwards je izpolnil pričakovanja kot prvi izbor drafta 2020.
Oglej si celoten članek

Košarkarski zvezdnik Minnesote Timberwolves Anthony Edwards se je ob zmagi njegovega moštva nad Los Angeles Lakers zapisal v zgodovino elitnega tekmovanja onkraj Atlantika.

Postal je namreč najmlajši košarkar (21 let in 82 dni), ki je dosegel vsaj 400 trojk na tekmah NBA lige.

NBA Dragić poražen v San Antoniu, Lakersi drvijo v katastrofo

Edwards je na večni lestvici prehitel Luko Dončića (Dallas Mavericks) in Devina Bookerja (Phoenix Suns), ki sta se pod omenjeni dosežek podpisala le nekaj dni pred dopolnjenim 22. letom starosti.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Edwards v aktualni sezoni 2022/2023 beleži povprečje 8,6 poskusov za tri točke na srečanje ob 35-odstotni uspešnosti. Je eden ključnih košarkarjev Minnesote z 22,8 točke, 7,6 skoka in 4,6 podaje na tekmo.

Volkovi, katerim se je po koncu lanske sezone pridružil francoski center Rudy Gobert, so po šestih odigranih tekmah pri štirih zmagah, s čimer si delijo četrto mesto na lestvici zahodne konference.

Foto: Profimedia Anthony Edwards

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.