Domžalčani do visoke prednosti

Foto: Saša Despot nogomet NK Domžale Foto: Saša Despot nogomet NK Domžale Foto: Saša Despot nogomet NK Domžale Foto: Saša Despot nogomet NK Domžale Foto: Saša Despot nogomet NK Domžale Foto: Saša Despot nogomet NK Domžale Foto: Saša Despot nogomet NK Domžale Foto: Saša Despot nogomet NK Domžale Foto: Saša Despot nogomet NK Domžale Foto: Saša Despot nogomet NK Domžale Foto: Saša Despot nogomet NK Domžale
Nogometaši Domžal so v Celju z 2:0 premagali estonsko Floro Talin.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 1. predkroga evropske lige v Celju premagali Floro iz Talina z 2:0 (0:0). Za Domžale sta v drugem delu drugega polčasa zadela Jan Repas in Žan Žužek. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Tallinu.

Domžalčani so bili v prvem polčasu veliko boljši tekmec, o čemer govori že podatek, da so sami sprožili 12 strelov proti tekmečevim vratom (na koncu 26:2), Estonci pa nobenega. Slovenski predstavnik je prvič resneje zagrozil v 28. minuti, ko je Jure Balkovec streljal s 25 metrov, vratar Mait Toom pa je žogo odbil v kot. Tri minute zatem se je Repas otresel zadnjega branilca, ostal sam pred vratarjem in z desne meril v daljši kot, a zatresel le vratnico Florinega gola, v 38. minuti pa je bil Jure Matjašič premalo natančen.

V drugem delu je najprej zagrozil Repas, ki je poskusil s strelom s peto, a je z golove črte žogo izbil Brent Lepistu. Premoč pa so Domžalčani vendarle kronali v 77. minuti, ko je po podaji Matije Široka Repas stekel v kazenski prostor in z lepim diagonalnim strelom zadel v spodnji desni kot vrat Flore.

V 86. in 87. minuti so domači spet dvakrat sprožili, najprej Žužek, čigar strel je obranil Toom, nato pa še Alen Ožbolt, ki je meril previsoko. V 90. minuti so gostitelji zasluženo podvojili prednost, ko je po podaji  Balkovca v kazenskem prostoru Žužek najprej preskočil Tooma, branilcev Flore je žogo še ustavil na golovi črti, a jo je nato Žužek potisnil v mrežo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.