Đokoviću grozi ponovitev Avstralije, se bo še drugič ujel v past?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Usoda Novaka Đokovića glede udeležbe na turnirju v sončni Kaliforniji je za zdaj še pod velikim vprašajem.
Oglej si celoten članek

Organizatorji teniškega mastersa v Indian Wellsu so v žreb umestili tudi Novaka Đokovića, vendar za zdaj ni jasno, ali bo Srb na turnirju nastopil ali ne. V kratki izjavi za javnost so sporočili, da so v stiku z Đokovićevo ekipo, ali bo igral oziroma ali bo kot necepljen proti koronski okužbi sploh dobil dovoljenje za vstop v ZDA.

Ko si na tleh ... Glavni sponzor obrnil hrbet Đokoviću

"Novak Đoković je bil na seznamu igralcev, zato smo ga umestili tudi v žreb. Ta čas smo v stiku z njegovo ekipo, ker za zdaj še ni jasno, ali bo lahko igral, saj čaka na dovoljenje ameriškega centra za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC) za vstop v državo," so zapisali organizatorji.

Foto: Profimedia Novak Đoković Đoković je petkratni zmagovalec Indiana Wellsa, kjer so organizatorji sporočili, da bo za vstop gledalcev za turnir v kalifornijski puščavi potrebno dokazilo o popolnem cepljenju proti novemu koronavirusu.

Po predpisih vlade morajo biti vsi potniki, ki niso državljani ZDA in vstopajo v ZDA, polno cepljeni proti covidu-19. Đoković je januarja zaradi necepljenosti že ostal brez nastopa na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu.

Medtem ko Đokovićev status še ni jasen, pa je žreb pokazal priložnost enega najbolj zanimivih obračunov med novopečenim prvim igralcem sveta Rusom Danilom Medvedjevom in 21-kratnim zmagovalcem grand slamov, Špancem Rafaelom Nadalom.

Po napadu na sodnika Takšna bo kazen za Zvereva, teniški svet ogorčen

Ruski zvezdnik Medvedjev naj bi se v polfinalu pomeril z Nadalom, kar bi bilo tretje srečanje teh dveh zvezdnikov v manj kot dveh mesecih. Pred tem pa se bo morda moral prvi nosilec Medvedjev v četrtfinalu pomeriti še s petim nosilcem, Grkom Stefanosom Cicipasom.

Četrti nosilec Nadal je letos dobil oba dvoboja proti ruskemu tekmecu; zmagal je v epskem finalu OP Avstralije, preden je prejšnji mesec osvojil še zmago na OP Mehike.

Medvedjev še nikoli ni zmagal v Indian Wellsu, na lanskem turnirju pa je izpadel v osmini finala.

Velikanska gesta Ukrajinec, ki se bori na fronti, razkril, kaj je storil Đoković

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.