Đoković spregovoril o upokojitvi: "Žal mi je ..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Novak Đoković se te dni mudi na ekshibicijskem turnirju v Savdski Arabiji, kjer se bo po porazu proti Janniku Sinnerju pomeril z največjim rivalom Rafaelom Nadalom. V pogovorih z novinarji pred turnirjem se je dotaknil tudi neizbežne upokojitve.
Oglej si celoten članek

Toda čeprav bi ga marsikdo rad poslal v pokoj, je Novak Đoković "sovražnike" zbodel z naslednjimi besedami. "Še vedno imam željo. Zato mi je žal vseh tistih, ki hočejo, da grem v pokoj, saj me bodo morali še malo gledati," je za argentinski La Nacion, ki ga je obiskal v Srbiji, dejal Đoković. 

Priznava sicer, da se pri 37 letih in vseh lovorikah pod streho vse težje motivira za nastopanje na najvišji ravni. "To je povsem legitimno vprašarnje, a globoko v sebi čutim, da lahko osvojim še več naslovov za grand slam. Kar me še vedno motivira za tekmovanje, zlasti na slamih, je občutek, da sem kandidat za osvojitev teh trofej. Prav tako rad nastopam v Davisovem pokalu za Srbijo," je dejal.

"Nekateri menijo, da se moram umakniti od tenisa, dokler sem na vrhu: "Osvojil si zlato, osvojil si vse, reci adijo." Nekateri menijo, da bi moral nadaljevati, dokler še vedno mislim, da sem lahko favorit za zmago na grand slamih. Jar razmišljam bolj podobno kot slednji. Mogoče si premislim, ne vem. Za zdaj čutim, da si želim nadaljevati. Koliko časa še? Potovanja in iskanje motivacije mi postajajo vse težje. Ni enostavno. Z otroki pa še toliko težje. Ne želim biti tako dolgo zdoma, a še vedno imam željo. Zato mi je žal vseh tistih, ki hočejo, da grem v pokoj, saj me bodo morali še malo gledati," se je malce pošalil Đoković

Đoković je v zanimivem intervjuju, kjer se je dotaknil tako vojnih ran Srbije, kot tudi primerjavi srbskega naroda z argentinskim, razkril tudi, kaj je njegova šibka točka oz. kaj ga dela ranljivega. "Otroci. In to več, kot bi si lahko predstavljali," je priznal priljubljeni Nole. "Moji otroci, pa tudi drugi otroci. Vedno sem bil navdušen nad otroki, a ko sem postal oče ... Ko vidim otroke, ki trpijo, se mi lomi srce, kot da bi padel v depresijo. Ker so najčistejša bitja na planetu in si zaslužijo najboljše, zaslužijo si prihodnost. In ko vidim te vojne in vse, kar se dogaja ... Preživel sem vojno, moje mesto je bilo bombardirano dan in noč dva meseca in pol. Videl sem mrtve ljudi. In zdaj, ko vidim vojne v drugih delih sveta, ne razumem. Mislim, da vem, zakaj se to dogaja, na žalost, politična vprašanja in vse to, vendar me žalosti, ker če ne pustimo boljšega sveta otrokom naslednje generacije, to pomeni, da nismo naredili stvari dobro," je čustven odgovor ponudil Đoković. 

Srb se te dni sicer mudi v Rijadu v Savdski Arabiji, kjer se udeležuje ekshibicijskega turnirja. V prvem krogu je izgubil s prvim igralcem sveta Jannikom Sinnerjem po tesnem boju v treh nizih, zdaj ga čaka obračun za tretje mesto z velikim rivalom Rafaelom Nadalom. Slednji je premoč moral priznati rojaku Carlosu Alcarazu

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.