Đoković kar ni mogel verjeti svojim ušesom: "Kaj pa govoriš?"

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Prvi tenisač sveta Novak Đoković se med dvobojem z Alexom De Minaurjem ni mogel načuditi izjavam fizioterapevta.
Oglej si celoten članek

Najboljši tenisač na svetu Novak Đoković je na dvoboju z Alexom De Minaurjem utrpel svoj prvi poraz v Avstraliji po letu 2018. Domači adut De Minaur, ki je odigral vrhunsko partijo in oba niza dobil z izidom 6:4, je s tem prekinil Đokovićev niz 43 zaporednih zmag v deželi tam spodaj.

Slaba novica Zgodovinski poraz Đokovića in poškodba

Srbskega tenisača so med dvobojem znova pestile bolečine v zapestju, zaradi česar je pred koncem uvodnega niza zahteval zdravniški premor.

A ker je bil Đoković zaradi poškodbe istega zapestja obravnavan že med prejšnjim obračunom z Jirijem Lehečko, je fizioterapevt njegovo zahtevo zavrnil.

Kot se je izkazalo, je bil 36-letni veteran upravičen zgolj do kratkotrajne obravnave ob menjavi strani, ne pa tudi večminutnega zdravniškega premora.

Foto: Print Screen Đoković

Đokoviću se je vse skupaj zdelo precej absurdno. "O čem ti govoriš, da je to poškodba, ki si jo zdravil včeraj? Torej po tej logiki, če se stanje naslednji dan poslabša, poškodbe ne boš zdravil, ker se je pojavila že dan prej? Rekel sem, da se je stanje izboljšalo, toda dlje kot igram, slabše je. To sem tudi povedal," je bil jasen prvi tenisač sveta, ki pa fizioterapevta s tem ni prepričal.

Đoković je kljub poškodbi dvoboj odigral do konca in utrpel svoj prvi poraz v Avstraliji v zadnjih šetih letih. "Mislim, da bo vse v redu. Poškodba zapestja je vsekakor vplivala na mojo igro, še zlasti servis in forehand, a do OP Avstralije je še kar nekaj časa. Verjamem, da bom do takrat nared," je bil optimističen po dvoboju.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.