Đoković izgubil prvega, na koncu odločitev po štirih nizih

Foto: Profimedia Novak Đoković
Novak Đoković se je še enkrat več uvrstil v polfinale Wimbledona.
Oglej si celoten članek

V moški konkurenci je znan prvi polfinalni par teniškega turnirja v Wimbledonu, pomerila se bosta Novak Đoković in Jannik Sinner. Enaindvajsetletni Italijan iz Južne Tirolske bo prvič v karieri nastopil v polfinalu grand slam turnirja, petnajst let starejši Srb pa se je že šestinštiridesetič prebil med štiri najboljše na štirih največjih turnirjih in se v tej kategoriji izenačil z rekorderjem Rogerjem Federerjem.

Sinner, sicer osmi nosilec, je bil v četrtfinalu boljši od Rusa Romana Safjulina (6:4, 3:6, 6:2, 6:2), Đoković, ki se poteguje za osmi naslov v Wimbledonu, s čimer bi se prav tako izenačil z legendarnim Švicarjem, pa je enako v štirih nizih premagal še enega Rusa Andreja Rubljova (4:6, 6:1, 6:4, 6:3).

Preostala dva četrtfinala sta Carlos Alcaraz - Holger Rune in Danil Medvedjev - Christopher Eubanks.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.