Dobra novica za Pogija, njegov prvi pomočnik še ne gre v pokoj

Foto: Profimedia Tadej Pogačar Rafal Majka
Odlični Poljak bo še naprej na voljo slovenskemu šampionu.
Oglej si celoten članek

Poljski kolesar Rafal Majka bo v ekipi UAE Team Emirates kolesaril tudi v letu 2025. Poljak, ki j v svoji karieri leta 2015 že osvojil skupno tretje mesto na Vuelti, na francoski pentlji pa ob treh etapnih zmagal dvakrat prišel tudi do pikčaste majice za najboljšega hribolazca, se je v zadnjih letih prelevil v izjemnega pomočnika Tadeju Pogačarju. Slovencu je kot zadnji 'pomagač' tako pomagal do številnih velikih uspehov, letos na primer na Giru.

"Zelo sem zadovoljen, da bom v ekipi UAE ostal tudi v naslednji sezoni. V tem moštvu se počutim doma, veselim se tega, kaj lahko naredimo naslednje leto. Menim, da še vedno lahko veliko dam tej ekipi, našel sem vlogo v kateri uživam," je ob podaljšanju sodelovanja dejal Majka.

Tudi manager ekipe Mauro Gianetti je izrazil zadovoljstvo ob sklenitvi pogodbe s 35-letnim kolesarjem: "V ekipi z veliko mladimi kolesarji lahko Rafal s svojimi izkušnjami in kvalitetami igra izjemno pomembno vlogo. Majka je primer kolesarja, ki se je vživel v svojo vlogo, hkrati pa je lahko na svoj dober dan še vedno eden najboljših hribolazcev na svetu."

Foto: Epa Rafal Majka

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.