Do naslova z Gladiatorjem in Coldplay

Foto: Žurnal24 Pep Guardiola je bil pri svoji motivaciji izjemno uspešen.
Želite postati evropski prvak? Potem si morate ogledati film Gladiator in poslušati skupino Coldplay. Pri nogometaših Barcelone se je to obneslo še kako dobro, saj veste, kdo je naj v Evropi.
Oglej si celoten članek

Trener Pep Guardiola je namreč kot del motivacijske priprave svojim igralcem pred srečanjem zavrtel sedemminutni posnetek filma Ridleyja Scotta, ki je leta 2000 prejel pet oskarjev. Ob veličastnih potezah igralca Russela Crowa, ki je v omenjenem filmu upodobil Spaniarda, je zmontirani film vseboval tudi uspešne poteze Barceloninih igralcev. Prav tako pa je vseboval sporočilo Barcinih pokroviteljev, ki se je pojavilo ob koncu filma.

 
 

Viva La Vida je izjemna pesem s prekrasno melodijo. Motivira nas in nam prinaša srečo.

Xavi

 
"Mi smo središče nogometnega igrišča. Imamo natančnost, moč. Imamo napadalce, ki tudi branijo, in branilce, ki tudi napadajo. Imamo hitrost in spoštovanje do nasprotnikov. Smo vsak gol, ki ga zabijemo. Mi vsi smo eno," je pisalo na zaslonu. Katalonski El Pais poroča, da so imeli nekateri igralci ob koncu posnetka solzne oči ter da je Guardiola svoje ganjene igralce poslal na igrišče, ne da bi jih nagovoril z eno samo besedo. Slika je povedala veliko več. Poleg filma jih je motiviral tudi s svojo priljubljeno skupino Coldplay. Pred vsako tekmo Guardiola svojim varovancem zavrti pesem Viva La Vida. Tako je bilo tudi v Rimu: "Viva La Vida je izjemna pesem s prekrasno melodijo. Motivira nas in nam prinaša srečo," je novinarjem razkril Xavi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.