Dinamo premočan za Blejce

Foto: Žurnal24 Tine Urnaut je uspešno nadomestil poškodovanega Jasmina Čuturiča.
Odbojkarji blejskega ACH Volleyja so v 2. kolu Lige prvakov v Moskvi igrali proti domačemu Dinamu. Slovenski prvaki so klonili v treh nizih s 3:0 (-17, -22, -22).
Oglej si celoten članek
 

Urnaut znova odličen

Najuspešnejša v svojih ekipah sta bila z 11 osvojenimi točakmi Tine Urnaut in s 14 Semen Poltavskij.

Po zmagi nad belgijskim Nolikom v prvem kolu odbojkarske Lige prvakov so Blejci tokrat naleteli na trši oreh. V Moskvi so se pomerili z ruskim Dinamom, ki je bil favorit tega srečanja. Rusi so že dvakrat igrali na sklepnem turnirju najboljše četverice, v ekipi imajo kar sedem reprezentantov, zanje pa igra tudi zamejski Slovenec Matej Černic . Izjemno visoki ruski igralci so silovito zaigrali v napadu, odlično sprejemali, še največ težav pa so slovenski državni prvaki imeli z njihovim blokom. Prav ta je ustavil v uvodnih minutah edinega razpoloženega pri Blejcih, Tineta Urnauta , ki ga je trener Baltič tokrat na parket poslal že v prvi minuti, kar je bila tudi edina razlika v primerjavi s prvo tekmo proti belgijskemu Noliku.

 

Liga prvakov, skupina F, 2. kolo:

Dinamo Moskva : ACH Volley Bled 3:0 (-17, -22, -22)

Po treh zaporednih točkah Rusov, ki so bili plod odličnega servisa Osatapenka , Blejcem ni kazalo nič bolje niti v drugem nizu. Toda po treh zaporednih napakah gostiteljev in izenačenju na 6:6 so boljšo igro pokazali tudi gostje. Na prvi tehnični odmor so po odličnem posredovanju Pleška na mreži celo odšli z minimalno prednostjo, nadaljevanje pa je potekalo v precej izenačeni igri. Domači so sicer še vedno imeli pobudo, toda Blejci so jih vztrajno lovili in nekajkrat tudi ujeli. Zadnje izenačenje je bilo pri 17. točki, prelomni trenutek v tem nizu pa se je zgodil pri izidu 19:18 za Dinamo, ko je pri domačih v igro prvič vstopil tudi slovenski zamejec Matej Černic, ki je že vrsto let nepogrešljiv član italijanske reprezentance. Dinamo je namreč dosegel tri zaporedne točke in povedel z 22:18. Slovenski odbojkarji so nato izid sicer znižali na 20:22, za kaj več pa ni bilo niti priložnosti.


Delano Thomas je dosegel pet točk.  © Saša Despot

 
V tretjem nizu je najboljši slovenski odbojkarski vrsti kazalo še bolje. Agresivnost Rusov je nekoliko popustila, kar so Baltičevi izbranci s pridom izkoriščali. Tudi padec koncentracije po vodstvu z 8:7, ko so Rusi dosegli tri zaporedne točke, jih ni zmedla. Odgovorili so s svojimi štirimi točkami v nizu in vodstvom z 12:10, kar je bilo nasploh prvo vodstvo Blejcev z dvema točkami prednosti. Z odlično igro v polju in napadu in s točko Urnauta pri izidu 15:12 se je prednost še povečala. Že je kazalo, da so Blejci osvojili še naslednjo točko, a jo je nato sodnik prisodil domači ekipi. Od tega trenutka so gostje popustili. Na drugi tehnični odmor, na katerem je sicer mirni Baltič močno povišal glas, so Blejci še odšli s točko prednosti, toda dokončen preobrat je sledil takoj za tem. Rusi so s pridom izkoristili vse trenutne slabosti nasprotnika, piko na i k zmagi v tem nizu in na tekmi pa je z dvema neubranljivima napadoma dal Poltavskij .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.